ΚΕ: Νέα συνάντηση Λουτ - Αναστασιάδη μετά τον Ακιντζί

Η συνάντηση τους διήρκησε 2 ώρες

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση με την απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ και τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, η όποια ξεκίνησε σήμερα στις 10 σήμερα το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η κα. Λουτ μετά το πέρας της συνάντησης δεν έκανε καμία δήλωση, ενώ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, τόνισε πως θα υπάρξει κι άλλη συνάντηση μεταξύ ΠτΔ και Λουτ μετά την συνάντηση της ειδικής απεσταλμένης με τον Μουσταφά Ακιντζί. 

Τελικά δεν έφερε στις αποσκευές της η κα. Λουτ οποιαδήποτε γραπτή πρόταση, ούτε έχει υποβάλει καμία συγκεκριμένη πρόταση στον ΠτΔ, παρά τα όσα είχαν δει το φώς της δημοσιότητας προ ημερων. 

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ των ΗΕ κα Λουτ. Έγινε μια δημιουργική και παραγωγική συνάντηση τόσο για τους όρους αναφοράς όσο και, γενικότερα, για τα κρίσιμα θέματα που συναποτελούν το κυπριακό ζήτημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να συναντήσει εκ νέου την κα Λουτ τις επόμενες μέρες, μετά τη συνάντηση που θα έχει και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Βρισκόμαστε στο μέσο κρίσιμων διαβουλεύσεων για τη διαπραγμάτευση και τη συνέχεια του Κυπριακού και θα ήταν καλύτερο να αποφύγουμε τα πολλά σχόλια».

Ερωτηθείς αν κατατέθηκαν κάποιες ιδέες από την πλευρά μας ή από την κα Λουτ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έγινε μια δημιουργική και παραγωγική συζήτηση».

Σε ερώτηση αν το μήνυμα που κομίζει η κα Λουτ από την Άγκυρα αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έγινε μια συζήτηση για τους όρους αναφοράς και, γενικότερα, για τα κρίσιμα θέματα του Κυπριακού. Η κα Λουτ έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο και δεν κομίζει μηνύματα».

Κληθείς να πει αν η κα Λουτ έφερε κάτι γραπτώς, ο Εκπρόσωπος απάντησε «όχι, δεν υπάρχει κανένα έγγραφο αυτή τη στιγμή».

Και ο ΥΠΕΞ στη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την Τζέιν Χολ Λουτ 

Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ.

8