Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

ΚΕ: Συμπορευόμαστε με τους εταίρους μας στις αποφάσεις για Ρωσία

Offsite Team -
22.09.2022 - 15:45

ΚΕ: Συμπορευόμαστε με τους εταίρους μας στις αποφάσεις για Ρωσία

Λαμβάνοντας υπόψη την προσέγγιση αυτή, ακυρώθηκε η συνάντηση ΠτΔ με Λαβρόφ, ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Συμπορευόμαστε, όπως πράτταμε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποφασιστικότητα και σύνεση μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, αναφορικά με τις αποφάσεις της ΕΕ μετά και το διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου.

>>>Κομισιόν: Δεν έχουν νόημα επαφές με Ρώσους στη Νέα Υόρκη<<<

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, στη Νέα Υόρκη, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι «υπό της φως της νέας διακήρυξης από πλευράς Ρωσίας και τις νέες διαστάσεις που αυτή φέρνει όσον αφορά την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, συγκλήθηκε  χθες βράδυ, στη Νέα Υόρκη, έκτακτη Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Κασουλίδης, ώστε να εξεταστεί η αντίδραση από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Με το πέρας της Συνόδου εκδόθηκε Κοινή Διακήρυξή των 27.

Δεδομένων αυτών των εξελίξεων,  και εν αναμονή της πραγματοποίησης της Συνόδου των Υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, ενεργοποιήθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ για αποφυγή διμερών συναντήσεων με τη Ρωσία.

Επομένως, λαμβάνοντας υπόψη την προσέγγιση αυτή, προχωρήσαμε με την ακύρωση της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί προ καιρού, με τον κ. Λαβρόφ.

Εκ των πραγμάτων διάγουμε μια νέα κρίσιμη περίοδο. Ως Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πορευτούμε συλλογικά και ως Κύπρος συμπορευόμαστε, όπως πράτταμε όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποφασιστικότητα και σύνεση μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

Home