Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

KEE–KΛ συνεχίζουν διαπραγματεύσεις για «κυβέρνηση» συνεργασίας

Offsite Team -
17.05.2019 - 18:39

KEE–KΛ συνεχίζουν διαπραγματεύσεις για «κυβέρνηση» συνεργασίας

Thumbnail
Τι μεταδίδεται από τα κατεχόμενα

Δύο καφέδες δήλωσε ότι ήπιε στη σημερινή συνάντηση με το Κόμμα του Λαού και τον Κουντρέτ Οζερσάι, ο πρόεδρος του Κόμματος, Ερσίν Τατάρ ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» συνεργασίας θα συνεχισθούν εντός του Σαββατοκύριακου. Ο κ. Τατάρ αστειεύτηκε με την δήλωση του κ. Οζερσάι παλιότερα, ότι με το ΚΕΕ δεν θα έπινε ούτε καφέ, η οποία σχολιάζεται στις επαφές των δύο κομμάτων για τη νέα «κυβέρνηση».

 

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι το Σαββατοκύριακο θα υπεισέλθουν σε περισσότερες λεπτομέρειες και ήδη άρχισαν να συζητούν τα βασικά θέματα αρχών για μια πιθανή συνεργασία, με το ΚΛ να έχει μεταφέρει τις «ευαισθησίες» του – όπως είπε – σε κάποια ζητήματα στο ΚΕΕ. «Ευαισθησίες», συνέχισε, έχουν και τα δύο κόμματα, το ΚΕΕ θα αξιολογήσει αυτά που έθεσε το ΚΛ σήμερα και θα τα συζητήσουν στην πορεία των επαφών τους. Πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία, με ή χωρίς αποτέλεσμα, δεν πρέπει να κρατήσει πολύ, συμπλήρωσε ο κ. Οζερσάι.

 

Από την πλευρά του ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι σήμερα άκουσαν, θα εξετάσουν αυτά που άκουσαν και θα επανέλθουν πιθανόν την Κυριακή για να συζητήσουν με την αντιπροσωπεία του ΚΛ. Συμφώνησε ότι η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο και πρόσθεσε «να σας πω ότι αυτή τη φορά εγώ ήπια καφέ, μάλιστα δύο καφέδες» για να απαντήσει ο Κουντρέτ Οζερσάι «την προηγούμενη φορά είχατε πιει λεμονάδα».

 

Ο πρόεδρος του ΚΕΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι αρχές της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία και θα έχουν ένα αποτέλεσμα.  

Ερωτηθείς εάν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ο κ. Τατάρ απάντησε ότι δεν υπήρχε οπισθοδρόμηση, υπήρξαν κάποιες συγκλίσεις και επανέλαβε την προ ημερών δήλωσή του ότι θα πρέπει όλοι να ενεργήσουν με υπευθυνότητα.

Home