Κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια ενόψει Βουλευτικών (Ονοματολογία)

Κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια ενόψει Βουλευτικών (Ονοματολογία)

Σχεδόν έτοιμοι ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ - Ξεκίνησαν οι διαδικασίες και στο ΑΚΕΛ 

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται τα κόμματα στην διαδικασία συμπλήρωσης των ψηφοδελτίων τους ενόψει των Βουλευτικών εκλογών του ερχόμενου Μαϊού.

Αν και η πανδημία του κορωνοϊού δημιουργεί προβλήματα και βάζει φρένο στην πραγματοποίηση των όποιων εκδηλώσεων, τα κόμματα θέλουν να είναι έτοιμα έτσι ώστε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες να ριχθούν στην μάχη της προεκλογικής, μελετώντας ωστόσο και εναλλακτικούς τρόπους προεκλογικής με την βοήθεια της τεχνολογίας.

ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων με ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ μάλιστα να είναι έτοιμοι σύμφωνα με κομματικές πηγές να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτια τους μέχρι και το τέλος του μήνα ή το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου. 

ΔΗΣΥ:4 προτάσεις νόμου αύριο στην Ολομέλεια για ακίνητα και ΜΕΔ

Κλείνει επαρχίες ο ΔΗΣΥ

Στο ΔΗΣΥ είναι σχεδόν έτοιμα τα ψηφοδέλτια με την Πινδάρου ωστόσο να αναμένεται να ακολουθήσει άλλη τακτική καθώς στις επαρχίες που οι υποψήφιοι θα είναι περισσότεροι από τις θέσεις θα πραγματοποιηθεί εσωκομματική διαδικασία επιλογής. 

Σημειώνεται ότι στο κόμμα ψάχνουν και τρόπους διεξαγωγής συνεδρίου εντός Ιανουαρίου πιθανότατα με την βοήθεια της τεχνολογίας αφού η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα για αναχαίτιση της δεν επιτρέπουν μεγάλο αριθμό συναθροίσεων. 

Το ψηφοδέλτιο  του κόμματος είναι σε μεγάλο βαθμό έτοιμο σε όλες τις επαρχίες. Συγκεκριμένα στην Λευκωσία δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες Αβέρωφ Νεοφύτου, Χάρη Γεωργιάδη, Νίκου Τορναρίτη, Δημήτρη Δημητρίου, Σάβιας Ορφανίδου, Ξένιας Κωνσταντίνου και Μιχάλη Σοφοκλέους. 

Από εκεί και πέρα στο ψηφοδελτιο της Λευκωσίας θα βρίσκονται ο Δημοτικός σύμβουλος Λευκωσίας Χρύσανθος Φάκας, ο Χρίστος Πάλλης, ο Προεδρος της Οργάνωσης νέων επιστημόνων Μάριος Πελεκάνος, ο Δήμος Γεωργιάδης, ο πρώην Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, η Μίνα Σαμψών ο Ανδρέας Πενταράς ο Στέλιος Κυθραιώτης και ο Δημοσιογράφος Ανδρέας Ιωσήφ. .

Θέση στο ψηφοδέλτιο έχουν κλειδώσει και ο Δημήτρης Λαμπριανίδης και Γιώργος Άστρας.  

Στη Λεμεσό δεδομένη είναι η υποψηφιότητα των τριών εν ενεργεία Βουλευτών Ευθύμιου Δίπλαρου, Ανδρέα Κυπριανού και Ελένης Σταύρου.  Από εκεί και πέρα υποψήφιοι θα είναι οι Ανδρέας Μιχαηλίδης, Φωτεινή Τσιρίδου, ο Νίκος Σπύρου και ο Νίκος Σύκας. Στην ονοματολογία προστίθενται ο αντιδήμαρχος Ύψωνα Κλεάνθης Καραμανίδης, ο Γιώργος Διογένους, ο Ηρακλής Αγαθοκλέους, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού Μιχάλης Βασιλείου αλλά και ο διεθνολόγος Αντώνης Στυλιανού.

Στη Αμμόχωστο υποψήφιοι θα είναι οι Κυριάκος Χατζηγιάννης, Γιώργος Κάρουλλας, Ονούφριος Κουλλάς, όπως επίσης και ο Νίκος Γεωργίου. Υποψήφιος θα είναι και ο διευθυντής διοίκησης και οργανωτικού του ΔΗΣΥ Γιώργος Λυσανδρίδης, ο δημοσιογράφος Νίκος Συμεού ο πρώην καλαθοσφαιριστής Παναγιώτης Τρισόκκας αλλά και ο Κλεανθης Κουτσοφτας επαρχιακος της ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου. 

Στη Λάρνακα την Αντιπρόεδρο Αννίτα Δημητρίου στο ψηφοδελτιο αναμένεται να πλαισιώσουν ο Πρόδρομος Αλαμπρίτης, ο οικονομολόγος Μάκης Γεωργίου, η Άννα Κοσμά, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού γραφείου Ανδρέας Ταουξή και ο δικηγόρος Παντελής Ποιητή.Στην Πάφο μετά την πρόθεση του Κωστάκη Κωνσταντίνου να μην επαναδιεκδικήσει υποψήφιοι θα είναι ο Λίνος Τσοκκάς, ο Χαράλαμπος Πάζαρος, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης και ο Γιώργος Δημητριάδης. Τέλος την μάχη της επανεκλογής στην Κερύνεια θα δώσουν οι Μάριος Μαυρίδης, Μαριέλλα Αριστείδου αλλά και η Ρίτα Θεοδώρου-Σούπερμαν ως αριστίνδην υποψήφια.

ΑΚΕΛ: Ξεκίνησε η ονοματολογία

Στο ΑΚΕΛ με τα μέχρι στιγμής δεδομένας εξαιτίας και του κορωνοϊού αφήνουν πίσω το Παγκύπριο Συνέδριο για το οποίο θα υπάρξει πρόταση να διεξαχθεί μετά τις Βουλευτικές και στρώνονται για τα καλά στην δουλειά για συμπλήρωση των ψηφοδελτίων.

Καταρχάς αναμένεται να γίνει συζήτηση στις ομάδες βάσης του κόμματος ενώ στην συνέχεια οι επαρχιακές επιτροπές αφού προχωρήσουν σε διαλογή θα καταλήξουν στα τελικά ψηφοδέλτια του κόμματος, με τις όποιες διεργασίες να κορυφώνονται το επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι από την σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα επανεκλογή δεν θα διεκδικήσουν οι Ανδρέας Φακοντής και Αδάμος Αδάμου. 

Στην Λευκωσία πέραν του Άντρου Κυπριανού, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Στέφανου Στεφάνου, Άριστου Δαμιανού και Γιώργου Λουκαΐδη, εκλογή αναμένεται να διεκδικήσουν οι Χρίστος Χριστοφίδης και Πανίκος Χάμπας.

Στη Λεμεσό υποψήφιοι θα είναι οι Κώστας Κωστα και Ανδρέας Καυκαλιάς ενώ έντονα ακούγεται το όνομα του Κυριάκου Χατζηττοφή πρώην Δημάρχου Αγίου Αθανασίου καθώς επίσης και της υποψήφιας Ευρωβουλευτού το 2019 Μαρίνας Νικολάου. Στην διάθεση του κόμματος βρίσκεται και ο Νεοκλής Συλικιώτης. 

Στη Αμμόχωστο δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Νίκου Κέττηρου, Γιαννάκη Γαβριήλ  και Χρύσανθου Ζαννέτου όπως επίσης και του Πάμπου Χρυσοστόμου, ενώ αν δεν διεκδικήσει επανεκλογή η Σκεύη Κουκουμά στο ψηφοδελτιο θα βρεθεί ο γιο της Γιώργος.Στη Λάρνακα σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες Ευανθίας Σάββα, Αντρέα Πασιουρτίδη, Πανίκου Ξιούρουππα και της Επαρχιακής γραμματέα Χρυστάλλας Αντωνίου. Τέλος μάχη στην Επαρχία Κερύνειας αναμένεται να δώσουν οι Χρίστος Χριστόφιας και Ελένη Μαύρου.

ΔΗΚΟ: Σχεδόν έτοιμος ο Νικόλας

Σε καλό δρόμο βρίσκονται και οι διεργασίες στο ΔΗΚΟ με τον Πρόεδρο του κόμματος να περιμένει κάποιες απαντήσεις εντός της ερχόμενης εβδομάδας . Στη Λευκωσία πέραν του Νικόλα Παπαδόπουλου δεδομένες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, του Μιχάλη Δαμιανού και του Χρύση Παντελίδη.

Θέση στο ψηφοδέλτιο έχουν κλείσει επίσης τα μέλη του Εκτελεστικού Ανδρέας Γεωργιάδης και Χρίστος Ροδιάς,  ο εκπαιδευτικός Γιάννης Λαζάρου, το στέλεχος της ΓΟΔΗΚ Θεοδώρα Θεοδώρου και ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ Μάριος Μούγης.

Από εκεί και πέραν στο ψηφοδελτιο θα βρίσκονται η Ανδρούλλα Ελευθερίου, η Αγγελική Σάββα, η Έλενα Παπαδοπούλου, ο Σάββας Σαββίδης και ο Παναγιώτης Αταλιάνης. Ακούγονται επίσης τα ονόματα της Αναπληρώτριας Εκπροσώπου τύπου Κατερίνας Χριστοφίδου,  του νομικού Ολύμπιου Χριστοφή και της Γιώτας Κουφαλίδου.

Δεδομένες στην Λεμεσό είναι οι υποψηφιότητες των βουλευτών Παύλου Μυλωνά και Πανίκου Λεωνίδου ενώ υποψήφιοι θα είναι οι Μάριος Ορφανός, Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, Σώτος Σάββα και Βανέσα Κυπριανού. Ακούγονται επίσης τα ονόματα της Προέδρου της ΓΟΔΗΚ Μαρίας Συκοπετρίτου, του Γρηγόρη Χριστοδουλίδη και της Άνθιας Χριστοδούλου.

Επανεκλογή θα διεκδικήσει στην Αμμόχωστο ο Ζαχαρίας Κουλίας, ενώ υποψήφιοι θα είναι οι Χρίστος Σενέκης, Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας, Παναγιώτης Παχωμίου και Λευτέρης Τρίαρος. Από εκεί και πέρα ακούγεται το όνομα του πρόεδρο της Επαρχιακής Αμμοχώστου-Λευκωσίας Κυριάκου Τρύφωνος, ενώ ο στόχος που υπάρχει είναι στο ψηφοδέλτιο να υπάρχει και περαιτέρω εκπροσώπηση από τους Δήμους Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Σωτήρας. 

Υποψήφιος θα είναι στην Λάρνακα ο βουλευτής του κόμματος Χρίστος Ορφανίδης, το στέλεχος της νεολαίας Νικόλας Διομήδους, ο Αντιδήμαρχος της πόλης του Ζήνωνα Ιάσονας Ιασωνίδης ενώ ως αριστίνδην κατέρχονται ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Μανιταράς και ο Διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας. Για την 6η θέση του ψηφοδελτίου στο ΔΗΚΟ αναμένουν απάντηση εντός της εβδομάδα.

Στην Κερύνεια πέραν της δεδομένης υποψηφιότητας του διευθυντή του Γραφείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, Γιώργου Σολωμού έχουν κλειδώσει ο αντιδήμαρχος Λακατάμιας Μάκης Τσουλούπας  και ο Κυριάκος Χατζηφιλίππου χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και αριστίνδην επιλογή  κάτι που θα οδηγήσει σε εσωκομματική διαδικασία για την επιλογή της τελικής τριάδας.Τέλος στην Πάφο έχουν κλείσει εδώ και καιρό οι τρεις από τις 4 θέσεις με τους Πάμπο Πιττοκοπίτη, Χρύσανθο Σαββίδη και τον Γιαννάκη Παπαζαχαρία να διεκδικούν την έδρα.

Εντατικές διεργασίες και στην ΕΔΕΚ

Εντατικές είναι οι διαδικασίες για καταρτισμό του ψηφοδελτίου και στην ΕΔΕΚ μετά και την συμπόρευση με την Συμμαχία Πολιτών στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Μάλιστα στην Λευκωσία πέραν του Βουλευτή Κωστή Ευσταθίου θέση έχουν κλειδώσει οι Μάριος Χαννίδης, αλλά και ο μέχρι πρότινος Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου του ΔΗΚΟ, Στέλιος Γεωργίου όπως επίσης και ο Γιώργος Γεωργίου.  Υποψήφια θα είναι και η αντιπρόεδρος του κόμματος εκπαιδευτικός Έλενα Περικλέους όπως επίσης και η Νατάσα Ιωάννου και Βίκτωρας Ακάμας. Από πλευράς Συμμαχίας στο ψηφοδελτιο της πρωτεύουσας θα είναι η Ρένα Γιαβάση, η Χαρά Θωμά, ο Αχιλλέας Μαλαχουρίδης, ο Λάκης Ζάγανος και ο Απόστολος Χριστοφορίδης

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος  θα κατέλθει υποψήφιος στη Λεμεσό, ενώ σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα Χρίστου Ιακώβου, αλλά και του Μαρίνου Ευσταθίου που συμπορεύτηκε πρόσφατα με την ΕΔΕΚ, όπως και ο Γιώργος Ευσταθίου από την Συμμαχια Πολιτών

Στην Λάρνακα υποψήφιοι θα είναι ο Ανδρέας Αποστόλου όπως επίσης οι Σοφοκλή Σοφοκλέους, Ξενάκης Κυριακίδης,Γιώργος Χαρή , Γεωργία Μιτσήγιωρκη και Ανδρέας Χριστοφόρου.

Στη Κερύνεια υποψήφιος θα είναι ο Ντίνος Ευθυμίου, ενώ στη Αμμόχωστο ο Αντιπρόεδρος  του κόμματος Λευτέρης Αντρέου, ο Πέτρος Ασσιώτης, ο δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σαβούλλης όπως επίσης από πλευράς Συμμαχίας οι Νίκος Χριστοφή, Λένος Σκιτίνης και η Δημοτική σύμβουλος Δερύνειας, Αννίτα Λίλλη.

Τέλος στην Πάφο την Βουλευτική έδρα θα διεκδικήσουν πέραν του Βουλευτή Ηλία Μυριάνθους οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσος Δημητρίου και Παναγιώτης Βορκάς καθώς και από πλευράς Συμμαχίας ο Δώρος Παφίτης.

Home