Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κοινότητα ψάχνει μουχτάρη και αζάδες - Δεν πάει κανένας

Στέλιος Στυλιανού  -
25.05.2023

Κοινότητα ψάχνει μουχτάρη και αζάδες - Δεν πάει κανένας

Εκλογές την Κυριακή στην Κρήτου Τέρρα - Παραμένει ακέφαλο το Νέο Χωριό

Συνεχίζεται ο πονοκέφαλος στο υπουργείο Εσωτερικών για αντιδράσεις που προκαλεί η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς την ώρα που η Επιτροπή Εσωτερικών την βουλή συνεχίζει σήμερα την συζήτηση στα τροποποιητικά νομοσχέδια που έστειλε η Κυβέρνηση με στόχο οι όποιες αλλαγές να περάσουν πριν κλείσει η Βουλή για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μια από τις αντιδράσεις είναι και οι φωνές κοινοτήτων του Ακάμα οι οποίες επιμένουν να θέλουν να ενταχθούν σε σύμπλεγμα Κοινοτήτων και όχι  να αποτελούν Δημοτικά διαμερίσματα του νέου Δήμου Πόλης Χρυσοχούς είχαμε παραιτήσεις Κοινοτικών Συμβουλίων. 

Συγκεκριμένα είχαμε τις παραιτήσεις σύσσωμου του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωριού και την πλειοψηφία των μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου  Κρήτου Τέρρα καθώς δεν παραιτήθηκε μόνο ένας Κοινοτικός Σύμβουλος. Μετά την εξέλιξη αυτή στις δύο κοινότητες προκηρύχθηκαν εκλογές.

Για την κοινότητα της Κρήτου Τέρρα υποβλήθηκαν συνολικά 5 υποψηφιότητες εκ των οποίων θα εκλεγούν 3 πρόσωπα σε εκλογές στην ερχόμενη Κυριακή 28/5 οι οποίοι μαζί με τον τον Κοινοτικό Σύμβουλο που δεν υπέβαλε παραίτηση και αφού ψηφίσουν μεταξύ τους για Αντιπρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου θα ηγούνται της κοινότητας μέχρι και τις Δημοτικές εκλογές του 2024. 

Την ίδια ώρα ωστόσο για την κοινότητα Νέου Χωριού δεν υποβλήθηκε καμία υποψηφιότητα και ορίστηκε ήδη επαναληπτική διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για το στις 8 Ιουνίου και εάν και εφοσόν οι υποψηφιότητες είναι πέραν των 6 που είναι ο αριθμός των Κοινοτικών Συμβούλων θα γίνουν εκλογές την Κυριακή 18/6.

Στην περίπτωση τώρα που ούτε στην δεύτερη διαδικασία υποβληθούν υποψηφιότητες τότε βάση και της νομοθεσίας το υπουργείο Εσωτερικών θα ξεκινήσει διαβούλευση με τους κατοίκους του Νέου Χωριού δια μέσου της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου με στόχο να βρεθούν κάποια πρόσωπα για να διοριστούν από το υπουργείο Εσωτερικών για να αναλάβουν την διοίκηση της κοινότητας μέχρι και τις Δημοτικές Εκλογές της 9ης Ιουλίου του 2024.

Βάση των πιο πάνω το Νέο Χωριό παραμένει για την ώρα ακέφαλο και βάση των προθέσεων στην κοινότητα φαντάζει δύσκολο να βρεθούν ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις των Κοινοτικών Συμβούλων. 

Στέλιος Στυλιανού 

Home