Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κολοκασίδης: Ο ΠτΔ να απεγκλωβιστεί από την παγίδα των δήθεν ΜΟΕ

Offsite Team -
23.06.2022 - 14:52

Κολοκασίδης: Ο ΠτΔ να απεγκλωβιστεί από την παγίδα των δήθεν ΜΟΕ

Η επιστολή Τατάρ «επιβεβαιώνει τους ολέθριους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης», λέει ο Γ. Κολοκασίδης

Η επιστολή-απάντηση του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ΜΟΕ, την οποία αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επιβεβαιώνει τους ολέθριους και ερασιτεχνικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης, η οποία επιμένοντας στην ανιστόρητη πολιτική του κατευνασμού, τελικά πέφτει στην παγίδα που η ίδια έστησε, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργος Κολοκασίδης.

"Την ώρα που η Τουρκία εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στο σύνολο του Ελληνισμού, η κυπριακή Κυβέρνηση προτείνει ΜΟΕ τα οποία οδηγούν στην αναβάθμιση του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων και υποβαθμίζουν το Κυπριακό σε διμερές πρόβλημα. Ουδόλως τυχαία η κατοχική πλευρά έσπευσε να αξιοποιήσει την παντελώς ακατανόητη πρόταση Αναστασιάδη-Κασουλίδη για ΜΟΕ, επιδιώκοντας να εμφανίζεται ως ισότιμος εταίρος και θέτοντας στο τραπέζι τις ακραίες αξιώσεις της για κυριαρχική ισότητα και δύο κράτη", σημειώνει ο κ. Κολοκασίδης.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΚΕΛ: Παραλήρημα διχοτομικών απαιτήσεων η απάντηση Τατάρ σε ΠτΔ

Προσθέτει πως "ο κύριος Αναστασιάδης αντί να ανταλλάζει επιστολές με τον Τατάρ, θα ήταν φρονιμότερο να μην απαντήσει στην επιστολή Τατάρ και να επιδιώξει να απεγκλωβιστεί το συντομότερο από την παγίδα των δήθεν ΜΟΕ".

"Είναι σε όλους πασιφανές ότι η πολιτική του κατευνασμού απέτυχε παταγωδώς. Απέτυχε η πολιτική που υιοθέτησε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και υπηρέτησαν πιστά επί εννιά χρόνια οι μέχρι πρότινος στενοί του συνεργάτες και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Τα γεγονότα μιλούν, ακόμα και όταν η αντιπολίτευση σύσσωμη επιβραβεύει εμπράκτως τις πολιτικές Αναστασιάδη", καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Του Στέλιου Στυλιανού -
02.07.2022 - 06:17

ΕΔΕΚ: Με ανοιχτές διαδικασίες επιλέγει υποψήφιο Πρόεδρο

Η πορεία μέχρι το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 13 Ιουλίου

Με ανοιχτές διαδικασίες προχωρά η ΕΔΕΚ τις εσσωκομματικές της διεργασίες για την επιλογή υποψηφίου Προέδρου για τις Προεδρικές εκλογές του 2023. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα και με την απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος ημερομηνίας 23 Ιουνίου η τελική απόφαση της ΕΔΕΚ θα παρθεί στις 13 Ιουλίου σε Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων στις 18:00  το απόγευμα στους χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία με σύνθημα «Καθορίζουμε το παρόν. Διαμορφώνουμε το μέλλον». 

Όπως είχε αποφασίσει μάλιστα στο Πολιτικό Γραφείο στην ίδια συνεδρίαση συνεχίζονται αυτές τις μέρες οι επαφές με υποψήφιους Προέδρους. Στόχος των επαφών είναι η διερεύνηση της προοπτικής για εκλογική συνεργασία αφού πρώτα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις για να διαπιστωθούν οι συγκλίσεις και οι αποκλίσεις σε βασικά θέματα που αφορούν μία ενδεχόμενη εκλογική συνεργασία. 

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο συναντήσεις με τους Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκο Χριστοδουλίδη και Μάριο Ηλιάδη.

Την ίδια ώρα ο Μαρίνος Σιζόπουλος είχε ήδη μια συνάντηση με τον  Ανδρέα Μαυρογιάννη ενώ ήδη υπάρχει νέα καθορισμένη συνάντηση ΕΔΕΚ - Μαυρογιάννη για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου. Τέλος την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιουλίου θα υπάρξει συνάντηση και με τον  Αχιλλέα Δημητριάδη.

Παράλληλα με τις συναντήσεις με τους υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας σύμφωνα με κομματικές πηγές αποφασίστηκε η σύγκληση Επαρχιακών Συνδιασκέψεων στις οποίες η ηγεσία θα ενημερώσει για τις μέχρι στιγμής επαφές που έγιναν με κόμματα και υποψηφίους ενόψει των προεδρικών εκλογών. Τα μέλη του κόμματος θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την άποψή τους. Στις διασκέψεις θα οριστούν και οι αντιπρόσωποι της κάθε Επαρχίας για το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο Αντιπροσώπων. 

>>> Διαβάστε επίσης: Χριστοδουλίδης: Πήγε στην ΕΔΕΚ με τον πρώην Πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχει πραγματοποιηθεί η επαρχιακή Συνδιάσκεψη της Αμμοχώστου ενώ στις 5/7 θα πραγματοποιηθεί στην Πάφο, στις 6/7 σε Λεμεσό και Λάρνακα και στις 7/7 στη Λευκωσία. 

Στο Συνέδριο σύμφωνα με κομματικές πηγές εκτιμάται ότι θα παραστούν γύρω στους 400 αντιπροσώπους οι οποίοι είναι  κατανεμημένοι στις επαρχίες ανάλογα με αριθμό μελών και το ποσοστό στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές. 

>>> Διαβάστε επίσης: Εις βάθος ανταλλαγή απόψεων ΕΔΕΚ - Χριστοδουλίδη

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στόχος του Συνεδρίου είναι στη βάση των απόψεων και εισηγήσεων όπως αυτές θα διατυπωθούν στις επαρχιακές συνδιασκέψεις να παρουσιαστούν οι επιλογές που υπάρχουν ενώπιον των συνέδρων οι οποίοι θα κληθούν με διαφανή και δημοκρατικό τρόπο να λάβουν την τελική τους απόφαση, η οποία θα είναι και η απόφαση της ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές. 

Home