Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κολοκασίδης: Συντονισμός Κύπρου-Ελλάδας για καταγγελία Τουρκίας

Offsite Team -
28.09.2022 - 13:35

Κολοκασίδης: Συντονισμός Κύπρου-Ελλάδας για καταγγελία Τουρκίας

Η ανακοίνωση του υποψηφίου ΠτΔ Γιώργου Κολοκασίδη για την Τουρκία

Η επαναλαμβανόμενη ρητορική μίσους από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, δεν είναι έκτακτη είδηση. Επισημαίνει, όμως, την ανάγκη πανεθνικής αντίστασης εναντίον του αυταρχισμού και του νεοοθωμανισμού, που θέλει να επιβάλει η Τουρκία του Ερντογάν, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κολοκασίδης.

Επίσης αναφέρει ότι αν Αθήνα και Λευκωσία εμμείνουν στην πολιτική του κατευνασμού και του συμβιβασμού, ο Ερντογάν θα συνεχίσει και θα επιτείνει τις απειλές και τις προκλήσεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Αυτό έπρεπε να γίνει κατανοητό και να θεσμοθετηθεί μια πανεθνική συνεννόηση, η οποία θα υψώσει πύργο απέναντι στην τουρκοποίηση, την κατοχή, τα τετελεσμένα που δημιουργούνται στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο.

Εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές και να λάβουμε μέτρα αποτροπής της τουρκικής απειλής και επιβίωσης του Ελληνισμού, προτείνω όπως προχωρήσουμε στις εξής δράσεις:

  • Συντονισμός ενεργειών Κύπρου και Ελλάδας για καταγγελία της Τουρκίας.
  • Έντονη ανάδειξη της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία και απαίτηση για λήψη μέτρων από τα ευρωπαϊκά φόρα.
  • Ουσιαστική αναβίωση του δόγματος του ενιαίου αμυντικού χώρου με άμεση ισχύ προς απάντηση των τουρκικών απειλών
  • Άμεση εγκατάλειψη της συζήτησης ΜΟΕ που προάγουν τη λογική του κυπριακού προβλήματος ως δικοινοτική διαφορά και διεκδίκηση μέτρων κατά της Τουρκίας για τη συνεχιζόμενη κατοχή του κυπριακού εδάφους
  • Διασύνδεση της στάσης Ελλάδας και Κύπρου στο ουκρανικό ζήτημα με τη στάση των εταίρων μας απέναντι στο κυπριακό 
  • Χάραξη πανεθνικής στρατηγικής με τη βοήθεια ακαδημαϊκών, στρατιωτικών και εμπειρογνωμόνων για καθορισμός βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης στρατηγικής σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, στρατιωτικό, μεταναστευτικό κοκ)    

Μόνο ενωμένοι, Ελλάδα και Κύπρος μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή, καταλήγει η ανακοίνωση του.

Home