Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κόμματα: Καταδικάζουν σεξιστική συμπεριφορά Θεμιστοκλέους σε Ατταλίδου

Offsite Team -
26.05.2023

Κόμματα: Καταδικάζουν σεξιστική συμπεριφορά Θεμιστοκλέους σε Ατταλίδου

Η Α. Ατταλίδου κατήγγειλε το περιστατικό στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής

Την απαράδεκτη και σεξιστική συμπεριφορά του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους εναντίων της Βουλέυτριας, Αλεξάνδρας Ατταλίδου καταδικάζει με ανακοίνωση της η Γυναικία Κίνηση Οικολόγων και καλεί την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου να πράξει τα δέοντα προστατεύοντας τον θεσμό της Βουλής και την πολιτική ζωή του τόπου. 

Την ίδια ώρα το Κίνημα Οικολόγων  Συνεργασίας Πολιτών σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος Βουλευτής συμπεριφέρεται επανειλημμένα με απαράδεκτο και κυρίως αντιθεσμικό τρόπο. 

Άλλωστε, και στο παρελθόν έχει προβεί σε σεξιστικές, προσβλητικές και υβριστικές επιθέσεις προς το στέλεχος και κοινοβουλευτική συνεργάτιδα του ΚΟΣΠ, Έφη Ξάνθου, τον Πρόεδρο του Κινήματος κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, αλλά και τον τέως Βουλευτή, κ. Γιώργο Περδίκη. Η έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύει μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων προς οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, θα πρέπει να προβληματίσει το σώμα της Βουλής, καθώς τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν τον ίδιο το θεσμό αναφέρει το Κίνημα.

Σημειώνεται ότι η Βουλεύτρια του Κινήματος, κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, απέστειλε ήδη  επιστολή προς την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, καταγγέλλοντας το περιστατικό και ζητώντας άμεσα τη σύγκλιση συνεδρίας, ώστε να εξεταστεί το ζήτημα.

Την ίδια ώρα και ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταδικάζει το απαράδεκτο και χυδαίο σχόλιο ανεξάρτητου Βουλευτή εις βάρος Bουλεύτριας συναδέλφου του.

Όπως αναφέρει ο ΔΗΣΥ Ο κ. Θεμιστοκλέους οφείλει επιτέλους να κατανοήσει ότι με τις συνεχείς σεξιστικές, προσβλητικές και υποτιμητικές αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πέραν της προσωπικής προσβολής υποβιβάζει και το επίπεδο της πολιτικής ζωής.

Προηγουμένως είχε δημιουργηθεί σάλος από την δημοσίευση του βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους σχετικά με την ανάρτηση της βουλεύτριας Αλεξάνδρας Ατταλίδου για τη ψήφιση της πρότασης νόμου για ποινικοποίηση των «θεραπειών μεταστροφής».

Συγκεκριμένα η κα. Ατταλίδου έγραψε στο Twitter «Τα καταφέραμε! Ακόμη λιθαράκι στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας. Τέρμα στα βασανιστήρια κατά των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Τέρμα πια στη ρητορική μίσους στη μισαλλοδοξία και την στοχοποίηση».

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφερόμενος προς την κα. Ατταλίδου έγραψε στο Facebook «Μάλλον οι τρεις μαύροι δεν έφτασαν ποτέ!». Η εν λόγω απάντηση του ανεξάρτητου Βουλευτή συνοδευόταν από παλαιότερη ανάρτηση θέματος όπου η κ.Ατταλίδου είχε καταγγείλει δημόσια απειλές που δεχόταν για ζητήματα μεταναστευτικού.  

Δείτε την ανάρτηση Θεμιστοκλέους που προκάλεσε σάλο στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

1

Αυτούσια η ανακοίνωση της Γυναικείας Οργάνωσης των Οικολόγων:

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της απαράδεκτης και άκρως σεξιστικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

 Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος βουλευτής συμπεριφέρεται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο, μιας κι έχουμε ξαναδεί σεξιστικές, προσβλητικές και επιθετικές συμπεριφορές του στο παρελθόν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατά γυναικών και μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

 Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες εναντίων του, και μάλιστα έχει ήδη καταδικαστεί μια φορά από την Βουλή των Αντιπροσώπων για την αναίτια και απαράδεκτη επίθεση του εναντίον της Έφης Ξάνθου. Παρόλα αυτά, ο εν λόγω κύριος δεν φαίνεται να πτοείται αλλά ούτε και να μετανιώνει για τις πράξεις και τις ενέργειές του. Αντιθέτως, παρατηρώντας την δραστηριότητα του στα κοινωνικά δίκτυα, μάλλον όσο περνά ο χρόνος αποθρασύνεται.

 Εμείς στεκόμαστε στο πλάι της Βουλεύτριας μας Αλεξάνδρας Ατταλίδου και θα είμαστε δίπλα της να την στηρίξουμε στα περαιτέρω μέτρα που θα αποφασίζει να λάβει.

 Καλούμε την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αννίτα Δημητρίου να πράξει τα δέοντα, προστατεύοντας τον θεσμό της Βουλή και την πολιτική ζωή του τόπου.

 Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν θέση πουθενά, πόσο μάλλον στον ναό της Δημοκρατίας!

Home