Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κόμπος: Στρατηγικός εταίρος τα Εμιράτα

Offsite Team -
07.06.2023

Κόμπος: Στρατηγικός εταίρος τα Εμιράτα

Επιβεβαιώθηκε η αυξανόμενη δυναμική που διέπει τις σχέσεις Κύπρου–Σαουδικής Αραβίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δρ Κωνσταντίνος Κόμπος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, στις 6-8 Ιουνίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Δρ Κόμπος συναντήθηκε χθες, στην Τζέντα, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud.

Στο επίκεντρο των διευρυμένων συνομιλιών ήταν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με τους Υπουργούς να επιβεβαιώνουν την αυξανόμενη δυναμική που διέπει τις σχέσεις Κύπρου–Σαουδικής Αραβίας.

Παράλληλα, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, καθώς και για τις σχέσεις ΕΕ-Σαουδικής Αραβίας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει σήμερα στο Ριάντ, όπου την Πέμπτη, θα συμμετάσχει στις εργασίες της υπουργικής συνάντησης του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του Daesh/ISIS, που συνδιοργανώνεται από τον Υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, με βασικό αντικείμενο τον συντονισμό των διεθνών προσπαθειών για καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής συνάντησης, ο Δρ Κόμπος θα έχει επαφές με ομολόγους του, κατά τις οποίες θα έχει την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων σε σχέση με τις προοπτικές συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Home