Κούσιος: Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να αποσείσει ανάμειξη του στη διαφθορά

Κούσιος: Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να αποσείσει ανάμειξη του στη διαφθορά

Γραπτή απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου στο ΑΚΕΛ

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, απαντά γρπατώς στο ΑΚΕΛ, αναφέροντας πως το ΑΚΕΛ προσπαθεί να αποσείσει την ανάμειξη του στη διαφθορά.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση:

Το ΑΚΕΛ συνεχίζει τον λαϊκισμό, την παραπληροφόρηση και την παντελή διαστρέβλωση, στην προσπάθεια του να αποσείσει την ανάμιξη του, αλλά και των στελεχών του στη διαφθορά, αποκαλώντας, μάλιστα, πολιτικό κρατούμενο, στέλεχος του που καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς και παραγνωρίζοντας την ανάμιξη βουλευτή, μέλους του ανώτατου καθοδηγητικού του οργάνου και χορηγού του, στο γνωστό ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Κανένας απολύτως δείκτης διαφθοράς δεν παρουσιάζει αύξηση. Αντίθετα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Moneyval και η Greco επισημαίνουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Κύπρο, στα θέματα πάταξης της διαφθοράς.

Η μοναδική αύξηση που καταγράφεται αναφέρεται στο αίσθημα του λαού για τη διαφθορά και αφορά τους δείκτες που μετρούν την αντίληψη για τη διαφθορά.

Αυτό είναι αναμενόμενο λόγω των πολλών ποινικών υποθέσεων που καταχωρήθηκαν στα Δικαστήρια και τις καταδίκες που καταγράφηκαν εναντίον πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων επί διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, κατά την οποία κανένα σκάνδαλο δεν έχει συγκαλυφθεί, αλλά, αντιθέτως, τα πάντα διερευνώνται ανεξάρτητα με το ποιοι εμπλέκονται.

Home