Κούσιος: Να μην διασπάται το εσωτερικό λίγο πριν την διάσκεψη

Κούσιος: Να μην διασπάται το εσωτερικό λίγο πριν την διάσκεψη

Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο ΑΚΕΛ

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως για τρία χρόνια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έπειθε ότι ήταν έτοιμος, δίνει η Κυβέρνηση.

>>> Διαβάστε επίσης: ΑΚΕΛ: Τρία χρόνια ο κ. Αναστασιάδης δεν έπειθε ότι ήταν έτοιμος

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, αναφέρει πως «είναι αντιπαραγωγικό να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο πριν μεταβούμε στη διάσκεψη»

Παράλληλα τονίζει πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα σε ενότητα θέσεων και στόχων».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Κούσιου

Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών του Προέδρου της Δημοκρατίας άρχισαν και πάλι οι εντατικές διεργασίες γύρω από το Κυπριακό και συνεκλήθη άτυπη διάσκεψη για την Κύπρο από τον ΓΓ των ΗΕ.

Ορθά διαπιστώνει το ΑΚΕΛ ότι εντείνεται η ρητορική από τουρκικής και τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση δύο κρατών ή συνομοσπονδίας. Μια θέση που σταθερά ο τουρκικός παράγοντας προωθούσε για δεκαετίες.  

Για αυτό είναι τουλάχιστον ατυχές, σε αυτή τη δεδομένη συγκυρία, το ΑΚΕΛ να επανέρχεται επιρρίπτοντας ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τάχα ευθύνεται επειδή δεν επανήρχισε ο διάλογος που είχε διακοπεί από το Κραν Μοντανά, διότι δήθεν δεν έπεισε με τις θέσεις του, παραγνωρίζοντας τις ενέργειες της Τουρκίας όλα αυτά τα τρία χρόνια και τη ρητορική που ανέπτυξε τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Χωρίς να αναφερόμαστε σε λεπτομέρειες θεωρούμε ότι είναι αντιπαραγωγικό, την ώρα της προετοιμασίας της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, να διασπάται το εσωτερικό μέτωπο και να καταλογίζονται ευθύνες στη δική μας πλευρά, πριν ακόμα μεταβούμε στη διάσκεψη, από κόμματα που, μάλιστα, δηλώνουν ότι επιθυμούν λύση του Κυπριακού το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί για άλλη μια φορά το ΑΚΕΛ, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα σε ενότητα θέσεων και στόχων, έτσι ώστε να υπάρξει επιτυχής έκβαση των προσπαθειών της ελληνοκυπριακής πλευράς για το εθνικό μας θέμα. 

Home