Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κούσιος: Πρωταθλητής στον λαϊκισμό το ΔΗΚΟ

Offsite Team -
09.12.2020 - 18:04

Κούσιος: Πρωταθλητής στον λαϊκισμό το ΔΗΚΟ

Thumbnail
Απαντά και στο ΑΚΕΛ να δει τα του οίκου του

Απαντήσεις σε σημερινές ανακοινώσεις των κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ δίνει μέσω γραπτών ανακοινώσεων ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Όπως επισημαίνει το ΔΗΚΟ, πρωταθλητής στον λαϊκισμό, ανακάλυψε κακή διαχείριση της πανδημίας στην Κύπρο, όταν από το ξέσπασμα της μέχρι σήμερα, η Κύπρος καταγράφει τους καλύτερους δείκτες και τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πανδημία.

Την ίδια ώρα, η κυπριακή οικονομία ήταν, λόγω της συνετούς πολιτικής της Κυβέρνησης και της ανάπτυξης που επέφερε στον τόπο, σε θέση να στηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Γεγονός που αναγνωρίζεται από τους Κύπριους πολίτες.

Παράλληλα αναφέρει ότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα το ΔΗΚΟ που για ένα γινάτι και επειδή θέλει να εμπλέξει στην προεκλογική του εκστρατεία ανεξάρτητο κρατικό αξιωματούχο, αποφάσισε να τιμωρήσει την κυπριακή οικονομία, τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και όλες αυτές τις επιχειρήσεις μικρές, μεσαίες ή μεγάλες, για τις οποίες τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα, καταψηφίζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είναι, τουλάχιστον, εμπαιγμός των πολιτών και βάναυση κακοποίηση της κοινής λογικής να εισηγείται το ΔΗΚΟ οικονομικά μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας, την ώρα που αποφάσισε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Το θέατρο του παραλόγου κάποτε θα πρέπει να τερματιστεί. 

Απάντηση και στο ΑΚΕΛ

Όσον αφορά το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι ουδέποτε στην Κυπριακή Δημοκρατίας, εκτός από τις μέρες της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, υπήρξε περισσότερη διαφάνεια και κανένα σκάνδαλο δεν κουκουλώθηκε αλλά, αντιθέτως, διερευνήθηκαν όλα και κατέληξαν στη φυλακή τα περισσότερα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα, από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα, όλοι οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί αναβάθμισαν διαδοχικά την Κύπρο όσον αφορά το θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Το ΑΚΕΛ επιτίθεται και πάλι στην Κυβέρνηση με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα Κατά της Διαφθοράς, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.

Χαιρόμαστε που αναγνωρίζει το γεγονός ότι το πρόβλημα της θεσμικής διαπλοκής και της διαφθοράς στη χώρα είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά και δεν πρέπει να βγάζει κανείς την ουρά του έξω.

Ας ξεκινήσει, λοιπόν, το ΑΚΕΛ από τα του οίκου του και ας συνδράμει ώστε να εφαρμοστούν οι συστάσεις της Greco στη Βουλή των Αντιπροσώπων και να ψηφιστούν τα κυβερνητικά νομοσχέδια που εκκρεμούν ενώπιον της και που αφορούν μεγάλες μεταρρυθμίσεις του κράτους και των θεσμών, καθώς και την πάταξη της διαφθοράς. 

Home