Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κούσιος: Ζητήθηκε η παρουσία της ΕΕ στην άτυπη πενταμερή

Offsite Team -
19.03.2021 - 09:19

Κούσιος: Ζητήθηκε η παρουσία της ΕΕ στην άτυπη πενταμερή

Thumbnail
Η ΕΕ έχει και ρόλο και λόγο και ζητήθηκε η παρουσία της στην άτυπη πενταμερή, λέει ο Κούσιος

Η Ευρωπαική Ένωση έχει και ρόλο και λόγο και ζητήθηκε η παρουσία της στην άτυπη πενταμερή, δήλωσε στο Τρίτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε, βρίσκεται σε επικοινωνία με τους θεσμούς της Ευρωπαικής Ένωσης και πρόσθεσε ότι αναμένεται επίσημη ενημέρωση για την συμμετοχή της στην ατυπη διάσκεψη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι σήμερα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισιέλ και τους Αρχηγούς των κυβερνήσεων της Δανίας, Λετονίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας και Εσθονίας. Σύμφωνα με τον κύριο Κούσιο, θα συζητηθούν θεματα που αφορούν την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την υλοποίηση μιας θετικής ατζέντας Ευρωπαικής Ένωσης - Τουρκίας.

Για να υπάρξει θετική ατζέντα, εξήγησε ο κύριος Κούσιος, θα πρέπει η Τουρκία να αποδείξει ότι ειναι έτοιμη να συμβάλει εμπράκτως στην σταθερότητα στην περιοχή. Εαν συνεχίσει να μην ειναι προκλητική και εαν υπάρξουν θετικές εξελιξεις στην περίπτωση της περίκλειστης πολης της Αμμοχώστου, πρόσθεσε, αυτό θα συμβάλει σε ένα θετικό κλίμα.

Home