Κούσιος:Δεν θα ακολουθήσουμε τον Νικόλα στον προεκλογικό κατήφορο

Κούσιος:Δεν θα ακολουθήσουμε τον Νικόλα στον προεκλογικό κατήφορο

Η απάντηση της Κυβέρνησης στον Νικόλα Παπαδόπουλο

Πυρά προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο εξαπέλυσε το Προεδρικό, με αφορμή την δήλωσή του μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες.

>>>> Διαβάστε επίσης: Έδωσε απαντήσεις για Σεϋχέλλες ο ΠτΔ - Δεν έπεισε τους Βουλευτές

Σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ «ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ηθικής».

>>>> Διαβάστε επίσης: Νικόλας: Ο ΠτΔ να μην κρύβεται - Αν είπε ψέματα να απολογηθεί

Παράλληλα τονίζει πως «δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο στον προεκλογικό κατήφορο που έχει επιλέξει έχοντας την πλάνη πως έτσι θα εξασφαλίσει περισσότερες ψήφους στις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές».

Αυτούσια η δήλωση του κ. Κούσιου

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής ηθικής, με μια άνευ προηγουμένου καλά σχεδιασμένη και προγραμματισμένη κατ΄εξακολούθηση αήθη επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με όπλα τη λάσπη, τα υπονοούμενα και τη διαβολή.

Επιλέγοντας μια άνευ προηγουμένου κίτρινη και εκτός κάθε πολιτικής κουλτούρας του τόπου προεκλογική εκστρατεία, ξεπερνά κάθε ανεκτό για τα κυπριακά δεδομένα μέτρο και όριο αμφισβητώντας, χωρίς στοιχεία και με υπονοούμενα, την εντιμότητα, την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια του Προέδρου της Δημοκρατίας προσπαθώντας να σπιλώσει  την υπόληψη του.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για δήθεν ποινικά αδικήματα σε σχέση με ιδιωτικό οικογενειακό ταξίδι και με τον Συνεργατισμό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε γραπτώς, αναλυτικά και ενδελεχώς στα ερωτήματα των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, ακόμα και για θέματα που ήταν πέραν των συνταγματικών αρμοδιοτήτων της Επιτροπής. Το ίδιο έπραξε και ενόρκως λέγοντας την αλήθεια ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής υπό την προεδρία του κ. Μύρωνα Νικολάτου.

Ως εκ τούτου, δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο στον προεκλογικό κατήφορο που έχει επιλέξει έχοντας την πλάνη πως έτσι θα εξασφαλίσει περισσότερες ψήφους στις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτή την ώρα έχει να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας και του λαού, όπως η πανδημία, η στήριξη της οικονομίας, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και η προετοιμασία της κρίσιμης άτυπης διάσκεψης για το μέλλον της Κύπρου και του λαού μας.

Home