Κυβέρνηση: Αδήριτη ανάγκη η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

Κυβέρνηση: Αδήριτη ανάγκη η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης

Η απάντηση Κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Απάντηση στη δεύτερη έκθεση για το κράτος δικαίου που δημοσίευσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει η Κυβέρνηση. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Σε γραπτή του δήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Ιωσήφ ανέφερε πως «η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από το 2019 κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδια, τα οποία έχουν ως στόχο τον εκσυγχρονισμό του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης».

Πρόσθεσε ότι «έγιναν βήματα προόδου, τα οποία σημειώνονται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης αποτελεί αδήριτη ανάγκη».

Όπως σημειώνει, «στόχος είναι η ολοκλήρωση της η οποία πέραν από τα άλλα οφέλη που θα έχει στην καθημερινότητα των πολιτών,  αποτελεί και προϋπόθεση για την εκταμίευση πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

«Στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνεται ότι η Κύπρος εξακολουθεί να βελτιώνει το νομοθετικό της πλαίσιο όσον αφορά τα θέματα διαφθοράς. Υπενθυμίζεται ότι εκπονήθηκε Εθνική Στρατηγική για πάταξη της Διαφθοράς, στη βάση της οποίας εδράζεται το οριζόντιο Σχέδιο Διαφάνεια – Λογοδοσία – Κράτος Δικαίου, που περιλαμβάνει 58 δράσεις».

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Καταληκτικά αναφέρει πως «η Κυβέρνηση επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που άπτονται της απονομής της Δικαιοσύνης και του Κράτους Δικαίου».

Home