Κυβέρνηση: Καμία πρόθεση για αλλαγή της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ

Κυβέρνηση: Καμία πρόθεση για αλλαγή της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Υγείας και αντιπροσωπεία του ΟΑΥ

Επί τάπητος τέθηκαν σήμερα σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα ζητήματα των καταχρήσεων, των ΤΑΕΠ και της ένταξης νέων φαρμάκων στο ΓεΣΥ. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χατζηπαντέλα και αντιπροσωπεία του ΟΑΥ και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τομέα της Υγείας.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Μιλώντας μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως στη σημερινή σύσκεψη «ζητήθηκαν εξηγήσεις για τα προβλήματα και δεσμεύτηκε και ο ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας να δουλέψουμε αρμονικά και σε συνεργασία για να επιλύσουμε τα προβλήματα αυτά που ταλανίζουν τους ασθενείς εδώ και καιρό».

Κληθείς να πει ποια θέματα εξετάστηκαν και εάν έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα, ο κ. Χατζηπαντέλα ανέφερε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τα μελετήσει ο ΟΑΥ. Επεσήμανε ότι έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα της ένταξης νέων φαρμάκων στο Σύστημα, καθώς και για τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και οι καταχρήσεις του Συστήματος.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Χατζηπαντέλα επανέλαβε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι πως «δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο ΓεΣΥ», τονίζοντας πως και σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ξεκάθαρος, διαβεβαιώνοντας πως «δεν αλλάζει η φιλοσοφία του ΓεΣΥ».  

Σε ερώτηση, τέλος, εάν συζητήθηκε η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα για τους μη συμβεβλημένους ιατρούς που εργάζονται σε συμβεβλημένα νοσηλευτήρια, ο κ. Υπουργός είπε ότι έχει ήδη σταλεί η θέση του ΟΑΥ, όπως επίσης και κάποιες από τις συμφωνίες που έγιναν μεταξύ ΟΑΥ και ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, ώστε να μελετηθούν από τον Γενικό Εισαγγελέα. Στη συνέχεια, σημείωσε, όλα τα μέρη θα προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου για να εξεύρουν τον σωστό τρόπο επίλυσης του θέματος.

Στο μεταξύ σε γραπτή της δήλωση η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού αναφέρει:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, συνεχίζοντας τις διαβουλεύσεις του με τους Φορείς Υγείας, δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του ΟΑΥ, τα μέλη της οποίας συνεχάρη για το έργο που επιτελούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα ικανοποίηση για την προσπάθεια που καταβάλλεται όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του ΓεΣΥ.

Κατά τη συνάντηση μελετήθηκαν τρόποι βελτίωσης του συστήματος ελέγχου για να αποφεύγονται καθυστερήσεις, αλλά και καταχρήσεις και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε οδηγίες για διενέργεια αυστηρών ελέγχων.

Επίσης, κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τη διαδικασία ένταξης καινοτόμων φαρμάκων στο ΓεΣΥ.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε για ακόμα μια φορά ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, υπογραμμίζοντας ότι μοναδικός στόχος είναι η προσφορά ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Home