Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυπριακό: Συντονισμός ενεργειών Κύπρου-Ελλάδα ενόψει συνέχειας

Του Στέλιου Στυλιανού -
10.09.2019 - 06:00

Κυπριακό: Συντονισμός ενεργειών Κύπρου-Ελλάδα ενόψει συνέχειας

Thumbnail
Στην Αθήνα μετά την κατάληξη που είχαν οι επαφές με την Λουτ ο Αναστασιάδης

Συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα θα έχει σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Στην συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να τον ενημερώσει για τις  πολυήμερες επαφές με την Τζέιν Χολ Λούτ, και τους λόγους για τους οποίους δεν υπήρξε κατάληξη στους όρους αναφοράς.

Κατά την παρουσία του στην Ελληνική Πρωτεύουσα ο Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να συντονίσει με τον Έλληνα Πρωθυπουργό τα κοινά βήματα Κύπρου- Ελλάδας για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό την περασμένη Τρίτη (3/9)στην οποία υπήρξε ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στις πρώτες συναντήσεις με την Κυρία Λουτ. Στην τηλεφωνική επικοινωνία μάλιστα υπήρξε ταύτιση απόψεων και συμφωνήθηκε η σημερινή συνάντηση για συντονισμό βημάτων.

Η σημερινή συνάντηση κρίνεται ως ιδιαίτερα κομβική, καθώς το επόμενο διάστημα η κυρία Λουτ αναμένεται να συνεχίσει τις Επαφές της με τις εγγυήτριες δυνάμεις, με στόχο να βρεθεί μια φόρμουλα που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές και να επαναρχίσει ο διάλογος.  

Σημειώνεται ότι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελληνική Πρωτεύουσα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Παράλληλά παρών θα είναι ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πέτρος Δημητρίου αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες οι οποίοι θα βοηθήσουν στο συντονισμό ενεργειών, ενόψει και της συνέχειας στο Κυπριακό.

Home