Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Α. Κυπριανού: Λύπη για το επίπεδο του διαλόγου του Α. Νεοφύτου

Offsite Team -
14.05.2019 - 13:35

Α. Κυπριανού: Λύπη για το επίπεδο του διαλόγου του Α. Νεοφύτου

Thumbnail
Τι είπε σε δηλώσεις του

Την έντονη του λύπη για το επίπεδο του διαλόγου που προωθεί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εξέφρασε σε δηλώσεισ του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο οποίος ανέφερε πως το μόνο που επιτυγχάνει με τις επιθέσεις απέναντι στο ΑΚΕΛ ο κ. Νεοφύτου είναι να αποδεικνύει ποιος βάζει το κόμμα του και τα συμφέροντα των λίγο πάνω από την πατρίδα.  

Ο κ. Κυπριανού είπε πως αυτό που καυτηρίασε το ΑΚΕΛ ήταν το γεγονός πως ενώ έγιναν οι σχετικές και πάρα πολλές καταγγελίες για τα συγκεκριμένα εγκλήματα, δεν λήφθηκαν υπόψη, επιδείχθηκε ολιγωρία και εγκληματική αμέλεια από ένα μέρος της Αστυνομίας. Είπε πως επιδείχθηκε θεσμικός ρατσισμός που ενισχύθηκε από τη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη.

 

«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που μας έλεγαν για έξι χρόνια και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός αποδείχθηκαν κούφια», είπε, προσθέτοντας πως θα έπρεπε να είχαν την πολιτική ευθιξία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Χαρακτήρισε πολύ ενοχλητική την προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη και του Αβέρωφ Νεοφύτου να πείσουν ότι ο Ιωνάς Νικολάου σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία διακατεχόταν από πολιτική ευθιξία.

 

Είπε πως ο κ. Νικολάου δεν παραιτήθηκε στο παρελθόν όταν έγιναν φόνοι και αυτοκτονίες στις φυλακές, ούτε όταν έγιναν φόνοι αλλού όπου παρευρίσκονταν αστυνομικοί. Ακόμη και τώρα, πρόσθεσε, μετά από τους τουλάχιστον επτά κατά συρροή φόνους, δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί και για να το πράξει πέρασαν 19 μέρες. «Αυτό το πράγμα δεν το αποκαλούμε πολιτική ευθιξία, εμείς το αποκαλούμε παχυδερμία», είπε.  

Ο κ. Κυπριανού απάντησε στη συνέχεια σε δηλώσεις που έκανε ο Αβέρωφ Νεοφύτου τις τελευταίες μέρες, και αρχικά σχολίασε τη δήλωση ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν ενότητα και ομοψυχία. Όπως είπε, ο κ. Νεοφύτου την ίδια ώρα επιμένει σε ένα πρωτοφανές διχαστικό πολιτικό παραλήρημα ενάντια στο ΑΚΕΛ, για μερικές ψήφους, με κατηγορίες και επιχειρήματα που γυρίζουν την πολιτική ζωή της Κύπρου πολλές δεκαετίες πίσω.  

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως κανένας πολίτης, ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε κεντρώος, δεν πρόκειται να τους συγχωρέσει όλα τα ψέματα που έχουν πει τα τελευταία χρόνια, την αναξιοπιστία με την οποία κυβερνούν, την αλαζονεία, την ανικανότητα των ανθρώπων που διόρισαν, τη διαφθορά, την αναλγησία απέναντι των κοινωνικών προβλημάτων, τους μισούς μισθούς που επέβαλαν και τα αδιέξοδα που οδήγησαν το Κυπριακό.  

 

Συνάντηση με ΠΟΒΕΚ

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ, ο κ. Κυπριανού είπε πως γύρω στο 20% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια και πολλές άλλες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω των πολλών προβλημάτων. Για το Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού είπε πως οι μικρομεσαίες έχασαν ένα πολύ ουσιαστικό στήριγμα εκφράζοντας την απαρέσκεια για τον τρόπο που η Κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα και για την απαξίωση του πορίσματος.  

«Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προς την κατεύθυνση από τη μια να υπάρξει ένας κρατικός φορέας ο οποίος θα στηρίξει οικονομικά τις ΜΜΕ», είπε καλώντας την παράλληλα να επανεξετάσει το θέμα των ενοικίων στις περιοχές που δεν καλύπτονται από το ενοικιοστάσιο καθώς και του ωραρίου των Κυριακών. Πρόσθεσε πως δεν μπορεί να θεωρείται ολόκληρη η Κύπρος τουριστική ζώνη.  

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΠΟΒΕΚ Στέφανος Κουρσάρης εξέφρασε την εκτίμηση της ΠΟΒΕΚ για τη διαχρονική, συνεπή στάση του ΑΚΕΛ στήριξης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Αυτή η στάση έχει εμποδίσει κάποιες από τις πολύ φιλελεύθερες πολιτικές που τα τελευταία χρόνια έχουν επιδεινώσει τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις», είπε και πρόσθεσε πως στα σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν υπήρξαν ταυτόσημες θέσεις, απόψεις και προτάσεις.

Home