Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυπριανού: Στις 26 Μαΐου να σημάνει η ώρα πολιτικής ΕΕ & Κύπρου

Offsite Team -
15.05.2019 - 19:57

Κυπριανού: Στις 26 Μαΐου να σημάνει η ώρα πολιτικής ΕΕ & Κύπρου

Thumbnail
Τι δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού

Το μήνυμα ότι στις 26 του Μάη πρέπει να σημάνει η ώρα της πολιτικής αλλαγής και στην Ευρώπη και στην Κύπρο, έστειλε από την Πάφο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στην ανοικτή  πολιτική συγκέντρωση  που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης  στα Επαρχιακά Γραφεία του ΑΚΕΛ Πάφου  με κύριο ομιλητή τον  κ. Κυπριανού και στην παρουσία υποψηφίων Ευρωβουλευτών  του ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις. 

Πορευόμαστε, είπε ο κ Κυπριανού, προς τις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης Μαΐου κάτω από δύσκολες περιστάσεις που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο  το μέγεθος της σημασίας τους και την κρισιμότητα των διακυβευμάτων τους. 

Η τουρκική επιθετικότητα έχει εκδηλωθεί σε όλο της το μεγαλείο, είπε, σημειώνοντας πως αυτή είναι  απαράδεκτη ήταν όμως προβλέψιμη.  

 

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε πως είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούσε το διαπραγματευτικό κενό που είχε δημιουργηθεί μετά το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά και πως το ΑΚΕΛ είχε  τονίσει επανειλημμένα ότι η επίσπευση της επανέναρξης των συνομιλιών από εκεί που είχαν μείνει και στη βάση του πλαισίου  Γκουτέρες ήταν ο μόνος τρόπος να αποτραπούν. 

 

Πρόσθεσε πως χωρίς λύση του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ ούτε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μπορεί να διασφαλιστούν, ούτε η ασφάλεια των συνόρων μας να υπάρξει, ούτε η πατρίδα μας να επανενωθεί. Δεν αρκούν πια οι δηλώσεις συμπαράστασης ούτε οι ρητορικές και χωρίς απτά αποτελέσματα ανακοινώσεις των εταίρων μας είπε ο κ. Κυπριανού προσθέτοντας πως  χρειάζεται η φωνή της Κύπρου να ακουστεί δυνατά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι μόνο. 

 

Χρειάζεται με την ψήφο μας στις ευρωεκλογές, όπως είπε,  να ενισχύσουμε τις δυνάμεις  της Αριστεράς που αποδεδειγμένα, με συνέπεια και αγωνιστικότητα έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο τη μάχη για τη δικαίωση της Κύπρου.  Με την ψήφο μας στις ευρωπαϊκές εκλογές της 26ης  Μαΐου  καλούμαστε  ακόμα  να  παρέμβουμε στις κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις είπε, αλλά και να  διαμορφώσουμε τις πλειοψηφίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα βάλουν τέλος στην κυριαρχία των συντηρητικών πολιτικών κατεστημένων, των οικονομικών ελίτ, του διευθυντηρίου των Βρυξελλών.  

 

Που θα αντισταθούν στις πολιτικές που πολλαπλασιάζουν τις ανισότητες, που επιβάλλουν τη λιτότητα, που φτωχαίνουν όλο και πιο πολλούς, που συρρικνώνουν τη μεσαία τάξη, που καταργούν το κοινωνικό κράτος, που ακρωτηριάζουν τα εργασιακά δικαιώματα, συμπλήρωσε . Που θα παλέψουν είπε, « για να σταματήσουν την αποσύνθεση των ευρωπαϊκών κοινωνιών, την απαξίωση της δημοκρατίας, την άνοδο του ακροδεξιού  λαϊκισμού, την επέλαση του εθνικισμού, τη διάδοση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού». 

 

Να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική σύγκλιση των οικονομιών, για τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και του Νότου, για την αλληλεγγύη, την ισοτιμία, την ευημερία των λαών,  την προστασία του περιβάλλοντος, την βιώσιμη ανάπτυξη υπέρ των πολλών, την ισότητα ευκαιριών και δικαιωμάτων για όλους, πρόσθεσε.

  

Στις 26 του  Μάη  "στέλνουμε στην κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού την απάντηση στην προσβολή της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειας του λαού μας", είπε ο κ. Κυπριανού, "στέλνουμε το μήνυμα να μη συνεχίσει τον κατήφορο στον οποίο οδηγεί τη χώρα", αναφέροντας πως κάθε μέρα που περνά "νέα σύννεφα σκοτεινιάζουν τις προοπτικές της οικονομίας μας, νέα δεδομένα διαψεύδουν το παραμύθι των κυβερνώντων περί success story".   Λέμε όχι στην αποχή, δίνουμε δύναμη στη φωνή της Κύπρου – ελπίδα στο λαό μας, κατέληξε ο κ. Κυπριανού .  

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τελέστηκαν τα εγκαίνια των ανακαινισμένων γραφείων της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Πάφου. 

Στεφάνου: Καθήκον ΑΚΕΛ η απαλλαγή από διακυβέρνηση Συναγερμού

Offsite Team -
30.06.2022 - 21:30

Στεφάνου: Καθήκον ΑΚΕΛ η απαλλαγή από διακυβέρνηση Συναγερμού

«Οι πολιτικές Συναγερμού-Αναστασιάδη είναι αυτές που έφεραν το Κυπριακό προ σοβαρών και επικίνδυνων αδιεξόδων»

Η ανάγκη σήμερα θέτει μπροστά στο ΑΚΕΛ το καθήκον της απαλλαγής από τη διακυβέρνηση Συναγερμού-Αναστασιάδη και της απαλλαγής από τις πολιτικές, που βάλτωσαν την κοινωνία στα προβλήματα και τη διαφθορά, δήλωσε την Πέμπτη το βράδυ ο ΓΓ του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος σημείωσε πως οι πολιτικές Συναγερμού-Αναστασιάδη είναι αυτές που έφεραν το Κυπριακό προ σοβαρών και επικίνδυνων αδιεξόδων.

Σε ομιλία του, κατά την εκδήλωση της Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, για βράβευση των βετεράνων του κόμματος που συμπλήρωσαν 50 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης κομματικής ζωής, ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ είπε πως οι πολιτικές Συναγερμού-Αναστασιάδη είναι αυτές «που μοίρασαν τη φτώχεια στους πολλούς, για να απολαμβάνουν τα οφέλη οι λίγοι, που μετέτρεψαν τον πολιτισμό στον φτωχότερο συγγενή και που εξαφάνισαν την πρόνοια και την κοινωνική ευαισθησία».

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέρασαν οι κανονισμοί για 300 αστυνομικούς Πράσινης Γραμμής

Σύμφωνα με τον Στέφανο Στεφάνου «ο τερματισμός της παρούσας κατάστασης είναι αναγκαιότητα για τον λαό μας, ενώ το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας επιτάσσει μια προοδευτική αλλαγή».

Πρόσθεσε πως «αυτή την ανάγκη έχει ο τόπος μας και αυτή την ανάγκη επιζητεί ο λαός μας», για να συμπληρώσει πως «η προοδευτική αλλαγή δεν είναι μόνο αναγκαία είναι και εφικτή».

«Μπορούμε να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις της χώρας μας και να πετύχουμε αυτή την αλλαγή. Μπορούμε να επαναφέρουμε ξανά την αισιοδοξία και το χαμόγελο στα πρόσωπα των ανθρώπων μας. Αυτή την αλλαγή θα την φέρουμε με τον Αντρέα Μαυρογιάννη. Μαζί του θα γυρίσουμε σελίδα και θα βαδίσουμε μπροστά», ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Όπως είπε «τον ερχόμενο Φεβρουάριο, έχουμε μια πρώτης τάξης ευκαιρία, για να δικαιώσουμε τους αγώνες των βετεράνων μας, ώστε να ευοδωθούν τα όνειρα και οι προσδοκίες της νέας γενιάς».

Χαιρετώντας από το βήμα της εκδήλωσης τους βετεράνους του ΑΚΕΛ, είπε πως «ο Ακελιστής στην πραγματικότητα δεν αποστρατεύεται ποτέ από τη δράση και τους αγώνες για μια καλύτερη πατρίδα, για μια καλύτερη κοινωνία, για έναν καλύτερο κόσμο και δεν αποστρατεύεται ποτέ, γιατί η απόφαση ενός εκάστου να ενταχθεί στο ΑΚΕΛ, έχει ως εφαλτήριο τον άδολο και γνήσιο πατριωτισμό, την ευαισθησία και την αλληλεγγύη για τους ανθρώπους, που πονούν και βασανίζονται, την έγνοια και τον αγώνα οι άνθρωποι της εργασίας – χειρωνακτικής ή πνευματικής – να έχουν την κοινωνική θέση που τους αξίζει και ο καθένας να λαμβάνει ανάλογα με το τι προσφέρει».

«Πατριωτισμός, διεθνισμός, αλληλεγγύη και ανθρωπισμός είναι τα διαχρονικά και πάντοτε επίκαιρα κίνητρα, που σπρώχνουν τον καθένα να ενταχθεί στο ΑΚΕΛ. Για να ενώσουν όλοι τους τις δυνάμεις τους, να οργανωθούν, να παλέψουν και να κατακτήσουν δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη, ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία», είπε ο κ. Στεφάνου.

>>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΚΕΛ: Πρωτοφανή τεχνάσματα της κυβέρνησης για το «Μουσείο Γρίβα»

Επιπλέον, σημείωσε πως οι Ακελιστές σε όλη την ιστορική διαδρομή του κόμματος τους βρίσκονται στην πρωτοπορία των αγώνων, «με τον ιδρώτα και το αίμα τους κατακτούν και υπερασπίζονται ό,τι φέρνει την πρόοδο και την προκοπή στον τόπο».

Απευθυνόμενος στους βετεράνους του κόμματος είπε: «Το παράσημο των 50 χρόνων αδιάλειπτης κομματικής ζωής που σε λίγο θα κρεμάσετε στο πέτο σας, αποτελεί το ανεξίτηλο αποτύπωμα της δικής σας συμβολής και προσφοράς στη πατρίδα μας, στον λαό μας, στο κόμμα μας, σε ολόκληρο το λαϊκό κίνημα».

«Στεκόμαστε απέναντι σας με δέος και ευγνωμοσύνη. Αντλούμε δύναμη από το ολοζώντανο σας παράδειγμα. Δεν σας αποδίδουμε εμείς τον τίτλο του Ακελιστή. Τον έχετε κατακτήσει εσείς με τη δράση και τους αγώνες σας. Είμαστε υπερήφανοι για όλους εσάς. Νιώθουμε δέος έναντι σας, γιατί πρέπει να κρατήσουμε ψηλά το κόμμα που μας παραδώσατε και να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας που εσείς δημιουργήσατε», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home