Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λαβρόφ: Προσηλωμένη στη λύση βάσει ψηφισμάτων ΟΗΕ η Ρωσία

Offsite Team -
24.09.2021 - 18:04

Λαβρόφ: Προσηλωμένη στη λύση βάσει ψηφισμάτων ΟΗΕ η Ρωσία

Τη θέση αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι η Μόσχα «παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας λύσης του Κυπριακού, που να συνάδει απόλυτα με τα ψηφίσματα των ΗΕ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», επανέλαβε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνάντησή τους στην έδρα των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήταν μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις και να του εκφράσω θερμές ευχαριστίες για τη στάση που βεβαίως η Ρωσία έχει τηρήσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας μετά τα πρόσφατα γεγονότα της παραβίασης του στάτους κβο της Αμμοχώστου από την Τουρκία».

Πρόσθεσε ότι είχε επίσης την ευκαιρία να μεταφέρει «τις θέσεις και την εμμονή μας στη συνέχιση του διαλόγου για εξεύρεση μιας λύσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση πάντα των ψηφισμάτων των ΗΕ». Ο κ. Λαβρόφ επανέλαβε τη δική τους θέση αρχής, «ότι η Ρωσία παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μιας λύσης που να συνάδει απόλυτα με τα ψηφίσματα των ΗΕ και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας», καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Απαντώντας σε ερωτήσεις ρωσικών ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι κατά τη συνάντηση, εξέφρασε στον κ. Λαβρόφ, «ευγνωμοσύνη για τις θέσεις αρχών του ρωσικού κράτους και για την υποστήριξη της ρωσικής αντιπροσωπείας ως προς την εφαρμογή των ψηφισμάτων  του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και για τη θερμή υποστήριξη στο περιεχόμενο της προεδρικής δήλωσης του Προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσο αυτό αποτελεί ένα βήμα για το θέμα των Βαρωσίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «πάντοτε προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο μέσω της διπλωματικής οδού».

ΚΥΠΕ

Home