Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λιλλήκας: Μεθοδεύσεις πολιτικών αρχηγών και ΠΙΣ για ΓεΣΥ

Offsite Team
- 06.04.2019

Λιλλήκας: Μεθοδεύσεις πολιτικών αρχηγών και ΠΙΣ για ΓεΣΥ

Thumbnail
Πυρά του Προέδρου της Συμμαχίας στην ηγεσία του ΠΙΣ

Αιχμές κατά πολιτικών αρχηγών και ΠΙΣ, άφησε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, κάνοντας λόγο για εκβιασμούς γιατρών ώστε να μην ενταχθούν στο ΓεΣΥ,  προσπάθεια παραμονής του πολυασφαλιστικού και δημιουργίας προβλημάτων στην εφαρμογή του Σχεδίου.

 

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο περιοδείας, με υποψήφιους ευρωβουλευτές, στη λαϊκή αγορά της Λεμεσού, ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε την ελπίδα πως η Κυβέρνηση θα «κλείσει τ` αυτιά της στις σειρήνες, οι οποίες μιλούν για αναβολή στην εφαρμογή του ΓεΣΥ».

 

«Ακούμε τελευταία για κάποιους αρχηγούς κομμάτων, οι οποίοι υπόσχονται σε ασφαλιστικές εταιρείες και στην ηγεσία του ΠΙΣ για τροπολογίες της νομοθεσίας, μετά τις ευρωεκλογές, για πολυασφαλιστικό», ανέφερε και υπέδειξε ότι πολυασφαλιστικό είναι το σημερινό σύστημα και διερωτήθηκε αν αυτοί που επιμένουν για πολυασφαλιστικό «θέλουν να συνεχίσει αυτό το χάλι, αυτή η ταλαιπωρία των Κυπρίων ασθενών».

 

Διαμηνύοντας ότι το κόμμα του  θα συνεχίσει τη μάχη για να εφαρμοστεί το μονοασφαλιστικό, υποστήριξε ότι η ηγεσία του ΠΙΣ «έχει ξεπεράσει κάθε όριο, υποσκάπτοντας με τον πλέον προκλητικό τρόπο την όλη προσπάθεια εφαρμογής του ΓεΣΥ».  

Είναι αδιανόητο, συνέχισε, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ να προειδοποιεί για έρευνα σε βάρος του πρώην εκπροσώπου του Συλλόγου, επειδή αποφάσισε να ενταχθεί στο ΓεΣΥ και κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπάγγελτα.  

«Δεν είναι δυνατόν σε ευρωπαϊκή χώρα, ένας επιστημονικός σύλλογος όπως είναι ο ΠΙΣ, με εξουσίες που του έδωσε η νομοθεσία για να λειτουργεί ως επιστημονικός σύμβουλος, να απειλεί και να κάνει 'bullying' αλλά και έμμεσα να εκβιάζει γιατρούς, οι οποίοι λόγω ευσυνειδησίας, αποφάσισαν να θέσουν την υγεία και ευημερία των πολιτών πάνω από τα προσωπικά οικονομικά συμφέροντα και η πολιτεία να παραμένει αδρανής», συμπλήρωσε.  

Ο Γιώργος Λιλλήκας είπε ακόμη πως, είτε με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, είτε παρασκηνιακά μιλώντας με ασφαλιστικές εταιρείες και με την ηγεσία του ΠΙΣ, κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί παρακινούν γιατρούς για να μην εγγραφούν στο ΓεΣΥ, «για να έρθουν το καλοκαίρι να επικαλεστούν τον μειωμένο αριθμό ειδικών γιατρών , την καθυστέρηση κάποιας μεταρρύθμισης, για να μας πουν ότι το ΓεΣΥ έχει προβλήματα».  

Κληθείς να αναφέρει ποίοι είναι αυτοί οι πολιτικοί αρχηγοί, απάντησε πως «γνωρίζει ο λαός ποίοι είναι αυτοί» και κάλεσε τους πολίτες να απευθυνθούν στον προσωπικό τους γιατρό, απαιτώντας την ένταξη του στο ΓεΣΥ. Διαμήνυσε δε πως κανένας πολίτης δεν πρέπει να δεχθεί να πληρώνει για το ΓεΣΥ και ταυτόχρονα να πληρώνει επιπλέον και έναν άλλον ιδιώτη γιατρό.  

Ερωτηθείς εξάλλου κατά πόσο η Συμμαχία Πολιτών θα καταψηφίσει τις όποιες νομοθετικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, αναφορικά με τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων, ως μοχλός πίεσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για παύση του Υπουργού Οικονομικών, ο κ.Λιλλήκας απάντησε ότι «εμείς δεν λειτουργούμε ποτέ εκβιαστικά, ούτε και με ανταλλάγματα».  

«Άλλα κόμματα είναι που ζητούν ανταλλάγματα για να περνούν τις νομοθεσίες της Κυβέρνησης στη Βουλή και το παίζουν αντιπολίτευση ενώ είναι συμπολίτευση. Εμείς αναμένουμε να δούμε καταρχήν τι θα φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή», συμπλήρωσε.  

Επιπρόσθετα, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε πως όποια και να είναι η απόφαση της Κυβέρνησης, το κόμμα του δεν θα αποδεχθεί «το κόστος να το πληρώσει ξανά ο εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος πλήγηκε περισσότερο από οποιονδήποτε, είτε με την ανεργία, είτε με σημαντική μείωση του μισθού του, που δεν αποκαταστάθηκε σήμερα».  

Την ίδια ώρα, σημείωσε την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και υπενθύμισε πως η Συμμαχία Πολιτών θα επιδιώξει, μέσα από την πρόταση νόμου που ήδη κατέθεσε στη Βουλή, να διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός, τουλάχιστον στα 1.125 ευρώ το μήνα «που είναι και ο κατώτατος μισθός στο δημόσιο, έτσι ώστε να σμικρυνθεί και το χάσμα μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος έχει πληγεί τα μέγιστα από την οικονομική κρίση».

Home