Λουκαΐδης:Απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν

Λουκαΐδης:Απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Αφγανιστάν

Όσα δήλωσε στην ΚΣΣΕ

Ο Βουλευτής Γιώργος Λουκαΐδης συμμετείχε σε συζήτηση για την κατάσταση στο Αφγανιστάν την Τρίτη, στο πλαίσιο συνεδρίας της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Σε ανακοίνωση της Βουλής αναφέρεται ότι ο κ. Λουκαΐδης τόνισε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ασφαλή, απρόσκοπτη και άνευ όρων παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο λαό του Αφγανιστάν , ανεξάρτητα αν αυτό προϋποθέτει τη συνεργασία με τις ντε φάκτο αρχές, η οποία θα πρέπει όμως να περιοριστεί σε αυτόν αποκλειστικά τον τομέα.

Υπογράμμισε ότι πιθανή αναβάθμιση της συνεργασίας της διεθνούς κοινότητας με την ντε φάκτο διοίκηση στη χώρα, θα πρέπει να εξαρτηθεί από το βαθμό σεβασμού και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ολόκληρου του Αφγανικού λαού.

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Ο κ. Λουκαΐδης υπογράμμισε την ανάγκη η διεθνής κοινότητα να αντλήσει διδάγματα από τις τραγικές συνέπειες των εξελίξεων στο Αφγανιστάν και τα νέα δεινά που επέφερε στο λαό της χώρας. Παραπέμποντας σε αντίστοιχα παραδείγματα όπως αυτά της Συρίας και του Ιράκ, ο Κύπριος Βουλευτής τόνισε την ανάγκη, από τούδε και στο εξής να γίνεται σεβαστό από όλους το διεθνές δίκαιο και ειδικότερα ο σεβασμός  στην εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία και ανεξαρτησία των κρατών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Home