Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λύπη Χριστοδουλίδη για αναρτήσεις πρώην συναδέλφων στο Υπουργικό

Offsite Team -
13.08.2022

Λύπη Χριστοδουλίδη για αναρτήσεις πρώην συναδέλφων στο Υπουργικό

Thumbnail
Εκτίμησε ότι οι αναρτήσεις έγιναν χωρίς τη γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε πως διάβασε με λύπη του αναρτήσεις από πρώην συναδέλφους τους στο Υπουργικό Συμβούλιο σε σχέση με τα όσα αναφέρονται τις τελευταίες ημέρες για τα debates, οι οποίες εκτίμησε ότι έγιναν χωρίς τη γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν θα τους κρίνω εγώ, δεν θα απαντήσω, τους αφήνω στην κρίση του Κυπριακού λαού. Όπως συνειδητά είχα επιλέξει να ακούω πρώτα τους πολίτες, να αφουγκραστώ τις ανησυχίες τους και μετά να ετοιμάσω το πρόγραμμά μου, έτσι και τώρα, με τον ίδιο τρόπο, θα παρουσιάσω πρώτα το πρόγραμμά μου στην κοινωνία, επισκεπτόμενος όλη την ελεύθερη Κύπρο» είπε, ο κ. Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο χωριό Φύτης της Πάφου, προσθέτοντας πως αυτή είναι η προτεραιότητά του και σε αυτό θα επικεντρωθεί στην παρούσα φάση.

Ανακοίνωση του επιτελείου του κ. Χριστοδουλίδη αναφέρει πως πλήθος κόσμου τον υποδέχθηκε στην πλατεία του χωριού Φύτη το βράδυ της Παρασκευής 12 Αυγούστου. Τον κ. Χριστοδουλίδη προσφώνησαν ο κοινοτάρχης της Φύτης Κυριάκος Σωτηρίου και ο πρόεδρος των αποδήμων Φύτης Κυριάκος Πρωτόπαπας.

«Είμαστε όλοι εδώ ενώνοντας δυνάμεις, γιατί μέσα από μια ανεξάρτητη, συλλογική προσπάθεια, μπορούμε σαφώς καλύτερα να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, συμπληρώνοντας πως όσο και αν προκληθεί, δεν θα προκαλέσει ο ίδιος κλίμα πόλωσης, αντιπαλότητας και διχασμού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε επίσης ότι οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι πρακτικές του παρελθόντος, του χθες και άλλων πολιτευμάτων δεν είναι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν ποτέ από τον ίδιο, συμπληρώνοντας πως δεν θα εκβιάσει κανένα για την ψήφο του, ούτε θα απειλήσει οποιονδήποτε για τις επιλογές του.

Αναπτύσσοντας συγκεκριμένες προτάσεις σε αριθμό θεμάτων όπως η Υγεία, η Παιδεία, το Μεταναστευτικό και η Οικονομία, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι οι συνεχιζόμενες κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας, οι οποίες έχουν πλήξει τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής κοινωνίας, τη μεσαία τάξη, έχουν ταυτόχρονα προκαλέσει και κρίση αξιοπιστίας ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη, ανάμεσα στην κοινωνία και τους πολιτικούς.

«Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση του κράτους με τον πολίτη μέσα από την ανανέωση διαδικασιών, νοοτροπιών και συγκεκριμένων ενεργειών που θα έχουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι «δεν είμαι εξ’ αυτών που επενδύοντας στον φόβο παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως Σωτήρες ή Μεσσίες. Πιστεύω στις δυνατές ομάδες, στο ξεκάθαρο όραμα και στη σκληρή δουλειά. Πιστεύω σε ένα κράτος που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και προσφέρει ίσες ευκαιρίες στου πολίτες» ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Home