Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Λύπη Κυπριανού για δηλώσεις Τατάρ για μη διάνοιξη οδοφραγμάτων

Offsite Team -
03.06.2020 - 12:50

Λύπη Κυπριανού για δηλώσεις Τατάρ για μη διάνοιξη οδοφραγμάτων

Thumbnail
Λύπη εκφράζει ο ΓΓ ΑΚΕΛ για τις δηλώσεις του 'πρωθυπουργού' Τατάρ

Την λύπη του εξέφρασε ο  Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για τις δηλώσεις του ψευδοπρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ για το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την τοποθέτηση του. Σε δηλώσεις στην Πάφο ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο κ.Τατάρ κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μικρός αριθμός κρουσμάτων στην Ε/Κ κοινότητα, όπως ανέφερε, για να επιμείνει στην μη διάνοιξη των οδοφραγμάτων

Οι εξετάσεις , συνέχισε, "στην Ε/κ πλευρά  ξεπερνούν τις 2 χιλιάδες ημερησίως ενώ στην Τ/Κ κοινότητα είναι πολύ λιγότερες". 

Ανέφερε ακόμη την πάγια θέση του κόμματος του ότι θα πρέπει να ανοίξουν τα οδοφράγματα  αλλά με τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους.  

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσέγγιση του κ. Τατάρ και ακολούθως ευχήθηκε όπως η  πίεση που θα ασκηθεί από την Τ/Κ κοινότητα να τους υποχρεώσει  να δουν διαφορετικά το όλο ζήτημα. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αυξηθεί η πίεση στον κ.Τατάρ για να αναγκασθεί να συνεργαστεί στο θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων. 

Απαντώντας σε ερώτηση αν απέχουμε πολύ ακόμη από ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό ο κ. Κυπριανού είπε ότι μέχρι τον Οκτώβρη δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα επανέναρξης διαπραγματεύσεων. Από το ποιος θα είναι ο  νέος ηγέτης της Τ/Κ κοινότητας, είπε, θα εξαρτηθεί και ποιες πιθανότητες θα υπάρξουν για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, συμπλήρωσε .

Την ίδια στιγμή συνέχισε,η δική μας πλευρά έχει την υποχρέωση να προετοιμάζει το κλίμα , να προετοιμάζει την κοινωνία για την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού στην βάση του συμφωνημένου πλαισίου και να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες έτσι ώστε όποιος και να είναι ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας να έχει κόστος εάν δεν συνεργαστεί για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

ΚΥΠΕ

Home