Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μάτσης: Φοβεροί κίνδυνοι ελλοχεύουν για την επιβίωση Ε/κ και Τ/κ

Offsite Team -
08.05.2019 - 17:56

Μάτσης: Φοβεροί κίνδυνοι ελλοχεύουν για την επιβίωση Ε/κ και Τ/κ

Thumbnail
Αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις, που θα επιφέρει ενδεχόμενη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Τους φοβερούς κινδύνους, που ελλοχεύουν για την επιβίωση τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων, επισήμανε χθες ο πρώην Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρώην Ευρωβουλευτής, Γιαννάκης Μάτσης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου απομνημονευμάτων του στη Λεμεσό, με τίτλο «Μετά παρρησίας, για την Ιστορία και την Αλήθεια».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά την αντιφώνησή του, ο κ. Μάτσης αναφέρθηκε στις αρνητικές επιπτώσεις, που θα επιφέρει ενδεχόμενη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, για όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού, τονίζοντας παράλληλα ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να βασίζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και στις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της υιοθέτησαν με ψήφισμά τους το 2006. Παράλληλα, ο Γιαννάκης Μάτσης δήλωσε κατά οποιασδήποτε προσπάθειας για μετεξέλιξη ή κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το βιβλίο παρουσίασε στο κοινό της Λεμεσού ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου «Νεάπολις» Πάφου – πρώην Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Δρ. Γιώργος Γεωργής, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα απομνημονεύματα του Γιαννάκη Μάτση αποτελούν ένα πολύτιμο ιστορικό ντοκουμέντο, ανεκτίμητη πηγή της σύγχρονης κυπριακής Ιστορίας, με πολλές και σημαντικές αποκαλύψεις.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο πρώην Υπουργός Νίκος Κόσης και ο Αν. Πρόεδρος της Ένωσης Αγωνιστών Αμμοχώστου, Παναγιώτης Παπαγεωργίου.  

Home