Μαυρίδης: Ο Ερντογάν να οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Μαυρίδης: Ο Ερντογάν να οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας ο Ερντογάν

«Εγκληματία κατά της ανθρωπότητας» χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης, λέγοντας ότι θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωβουλευτή, σε παρέμβασή του, τη Δευτέρα, σε συζήτηση επί σημαντικών πολιτικών θεμάτων στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Κ. Μαυρίδης ανέφερε ότι από το «fake πραξικόπημα» του 2016 «κάθε μέρα που περνά με τον Ερντογάν στην εξουσία συσσωρεύεται το ανθρώπινο κόστος που θα καταβληθεί εντός και εκτός Τουρκίας για απαλλαγή μας από αυτό το θηρίο». 

 

Είπε ακόμη ότι σήμερα είμαστε ενώπιον ενός νέου εγκλήματος εναντίον των Κούρδων. «Δεν είναι απλά θέμα προδοσίας των συμμάχων μας ενάντια στην μάστιγα του ισλαμικού κράτους. Δεν είναι απλά θέματα ασφάλειας ή αξιοπιστίας. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ενώπιον μας την νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική που επιβάλλει ο Ερντογάν διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» ανέφερε.

 

«Έχουμε λοιπόν έναν εγκληματία, ο οποίος προαναγγέλλει εθνικό ξεκαθάρισμα (των Κούρδων) και παράνομη μετακίνηση πληθυσμών, όπως ακριβώς επέβαλε το 1974 η Τουρκία στην Κύπρο και έκτοτε το έγκλημα συνεχίζεται. Έφτασε η ώρα να οδηγήσουμε τον εγκληματία ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου στη Χάγη» κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Home