Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Α. Μαυρογιάννης: Διαβατήρια και Ρώσοι ανέστειλαν το Σένγκεν

Offsite Team -
18.01.2023

Α. Μαυρογιάννης: Διαβατήρια και Ρώσοι ανέστειλαν το Σένγκεν

Όσα ανέφερε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους Snipers

Αποκαλυπτικός ήταν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στην εκπομπή Snipers αναφορικά με το θέμα αίτησης της Κύπρου για ένταξη στην ζώνη Σένγκεν. 

Αναφερομένος συγκεκριμένα στο θέμα του προγράμματος διαβατηρίων σημείωσε ότι το πρόγραμμα θα ήταν αχρείαστο με την παραχώρηση υπηκοότητας αν η Κύπρος ήταν μέλος του Σένγκεν και αντί παραχώρησης κυπριακής ιθαγένειας (άρα διαβατηρίου) θα μπορούσε να έδιδε άδεια μόνιμης παραμονής και επέκρινε την Κυβέρνηση ότι δεν προχώρησε στις ενέργειες που έπρεπε για την ένταξη της Κύπρου στον ζώνη Σένγκεν, όπως άλλωστε, είπε, επρόκειτο για προεκλογική θέση του Νίκου Αναστασιάδη από το 2013.

Σε παρατήρηση του Διευθυντή Ειδήσεων της DigitalTree Π. Τσαγγάρη αν οι ενέργειες για ένταξη της Κύπρου στο Σένγκεν δεν έγιναν διότι ακριβώς δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί και το πρόγραμμα για τα διαβατήρια ο κύριος Μαυρογιάννης είπε πως αυτό δεν μπορεί να το ξέρει και προχώρησε σε μια αποκάλυψη. 

Συγκεκριμένα ο κύριος Μαυρογιάννης αποκάλυψε ότι «το 2013 παρά το ότι ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη εγώ εν τη αφελεία μου Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών τότε εδοκίμασα να προωθήσω το θέμα μια υπουργική σύσκεψη αποφάσισε τότε να αναβάλει την οποιαδήποτε αίτηση για 5 χρόνια». 

Παράλληλα όπως είπε τότε προέβαλλαν κάποιοι δικαιολογίες ότι δεν θα μπορούμε να δίνουμε visa στους Ρώσους για να έρχονται στην Κύπρο ενώ σημείωσε ότι αν μπαίναμε στην ζώνη Σένγκεν το πρόγραμμα των Διαβατηρίων δεν θα είχε λόγο ύπαρξης καθώς αυτοί οι άνθρωποι αυτό που ζητούν είναι να έχουν πρόσβαση στην ΕΕ την οποία θα είχαν με αυτό τον τρόπο. 

Τέλος ο κύριος Μαυρογιάννης επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχει προωθηθεί το θέμα για ένταξη της Κύπρου στο Σένγκεν καθώς υποβάλαμε ως χώρα αίτηση και είμαστε στο στάδιο της αξιολόγησης επισημαίνοντας ότι αυτή η αξιολόγηση είναι πιο δύσκολη από ότι πριν 10 χρόνια καθώς ξαφνικά μπορεί να μας προκύψουν και κάποια ζητήματα όπως η νεκρή ζώνη και ο έλεγχος στην είσοδο της χώρας. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο πιο κάτω βίντεο στο 45:15

Home