Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαυρογιάννης: Το κράτος οφείλει να σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες

Offsite Team -
02.08.2022

Μαυρογιάννης: Το κράτος οφείλει να σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες

Το κράτος οφείλει να σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες προσφέροντας τους την πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπή και ποιοτικό τρόπο ζωής, που στερήθηκαν εδώ και τόσα χρόνια, διαμορφώνοντας κρατική πολιτική και δίνοντας σε αυτούς και τις οικογένειες τους προοπτική για το μέλλον, είναι η θέση του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Ο κ. Μαυρογιάννης είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων, την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το εκλογικό γραφείο του, κατά τη διάρκεια της συνάντησης «συζητήθηκαν θέματα όπως η απώλεια χρήσης των περιουσιών στα κατεχόμενα, η μίσθωση τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές, αλλά και η ίση κατανομή των βαρών».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε επίσης εκατέρωθεν, η έντονη ανησυχία για την απουσία διαπραγματεύσεων και για την σημερινή δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κυπριακό.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η προσφυγική πολιτική, χρειάζεται αναθεώρηση και στοχευμένες ενέργειες, για να αποδοθεί ένα αίσθημα δικαίου, το οποίο δεν υφίσταται σήμερα κι απαιτείται να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την κοινωνική και οικονομική αποκατάσταση των προσφύγων».

Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο προσφυγικός κόσμος είναι αυτός ο οποίος σήκωσε στις πλάτες του το μεγαλύτερο βάρος της τουρκικής εισβολής του 1974 και για αυτό ακριβώς το κράτος οφείλει, να σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες, προσφέροντας τους την πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπή και ποιοτικό τρόπο ζωής, που στερήθηκαν εδώ και τόσα χρόνια, διαμορφώνοντας κρατική πολιτική και δίνοντας σε αυτούς και τις οικογένειες τους προοπτική για το μέλλον».

ΚΥΠΕ

Home