Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαυρογιάννης: Οι δάσκαλοί μας, αποτελούν τη μαγιά της Παιδείας

Offsite Team -
26.07.2022

Μαυρογιάννης: Οι δάσκαλοί μας, αποτελούν τη μαγιά της Παιδείας

Την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και του δημόσιου σχολείου συζήτησε ο Α. Μαυρογιάννης με την ΠΟΕΔ

Ζητήματα που άπτονται της προδημοτικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τρόποι αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος, του δημόσιου σχολείου, αλλά και η προαγωγή και κατοχύρωση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της ΠΟΕΔ, ήταν μεταξύ των θεμάτων συζήτησης κατά τη συνάντηση του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔ την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του υποψηφίου, ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως οι εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελούν τη μαγιά της Παιδείας και το κράτος θα πρέπει να καταστεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι δάσκαλοί μας για τη μόρφωση των παιδιών μας.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μαυρογιάννης ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος, προσθέτοντας πως από πλευράς ΠΟΕΔ κατατέθηκαν εισηγήσεις που μπορούν να συμπεριληφθούν στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμά του για την αναβάθμιση της Παιδείας.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων γύρω από την Παιδεία θα συνεχιστεί εκτενέστερα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Μύρια Βασιλείου ανέφερε ότι καταγράφηκαν με θετικό πρόσημο τα θέματα που αφορούν την Παιδεία του τόπου, τα οποία βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και πρόσθεσε ότι είναι κοινή παραδοχή πως η εκπαίδευση και η Παιδεία αποτελούν σημαντικό πυλώνα για την πρόοδο της κάθε κοινωνίας και της πατρίδας μας, σημειώνοντας πως «χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και η δημόσια εκπαίδευση».

ΚΥΠΕ

Home