Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαυρογιάννης: Παρουσιάζει το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών

Offsite Team -
23.01.2023 - 06:45

Μαυρογιάννης: Παρουσιάζει το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών

Στην τελική ευθεία πριν την κάλπη παρουσιάζει σήμερα τις προτεραιότητες του

Το πρόγραμμα Διακυβέρνησης του για τις πρώτες 100 ημέρες σε περίπτωση εκλογής του παρουσιάζει σήμερα ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. 

Συγκεκριμένα η παρουσίαση των προτεραιοτήτων του υποψήφιου Προέδρου θα πραγματοποιηθεί στη Δημοσιογραφική Εστία Λευκωσίας στις 19:00 το βράδυ.

Ανάμεσα σε άλλα ο κύριος Μαυρογιάννης αναμένεται να αναφερθεί και στις προτεραιότητες για ξεκλείδωμα του Κυπριακού οι οποίες μεταξύ άλλων έχουν να κάνουν  με την επικοινωνία του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για να του ζητήσει να αναλάβει νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό αλλά και με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για να τους ζητήσει να στηρίξουν την προσπάθεια.

Παράλληλα στις προτεραιότητες του αναμένεται να είναι τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις όπως η κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα αλλά και η φορολόγηση των απροσδόκητα υπέρογκων κερδών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας να είναι μέσα στις προτάσεις του.

Την ίδια ώρα ο υποψήφιος αναμένεται να αναφερθεί και στην κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων καθώς θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να προχωρήσει σε κατάργηση τους από την νέα σχολική χρονιά. 

Τέλος στις προτεραιότητες του υποψηφίου είναι και η αντιμετώπιση της διαφθοράς. 

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες μέσω επιστολής στον Γενικό Εισαγγελέα ζήτησε την άμεση δημοσιοποίηση πορισμάτων και ερευνών, χωρίς λογοκρισία, αναφέροντας ως παράδειγμα τα πορίσματα για τον Συνεργατισμό, το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, το κατασκοπευτικό βαν και τις Κεντρικές Φυλακές.

Home