Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαυρογιάννης: Πρωταρχικός ρόλος τουριστικού τομέα στην ανάπτυξη

Offsite Team -
15.12.2022

Μαυρογιάννης: Πρωταρχικός ρόλος τουριστικού τομέα στην ανάπτυξη

Όσα ανέφερε σε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ)

Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γραμματείας του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στα Γραφεία του ΣΤΕΚ, εξελίχθηκε ένας γόνιμος διάλογος για την ποιοτική ανάπτυξη του κυπριακού τουρισμού. Τονίστηκε η ανάγκη για την υλοποίηση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό, ο οποίος θα έχει βάθος και διάρκεια και θα εκπονηθεί από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη.

Υπογραμμίστηκε παράλληλα, η επιθυμία για σταθεροποίηση, βελτίωση και ανάπτυξη της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου με το εξωτερικό, στο πλαίσιο της διεύρυνσης των αγορών και μείωσης της εξάρτησης από τις αγορές της Ρωσίας και Ηνωμένου Βασιλείου.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε η αναγκαιότητα μεταφοράς περισσότερων αρμοδιοτήτων, σε οριζόντιο επίπεδο, υπό το Υφυπουργείο Τουρισμού, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και της αύξησης της αποδοτικότητας.

Συζητήθηκε ακόμη η αναβάθμιση και ενίσχυση δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων σχολών, ώστε να προσελκύουν εργαζόμενους καριέρας στον κλάδο του τουρισμού. Η προσέλκυση φοιτητών που θα αποκτούν την κατάλληλη κατάρτιση και έπειτα να διοχετεύονται με αξιώσεις στην τουριστική βιομηχανία, είναι στις προτεραιότητες της πολιτικής του Ανδρέα Μαυρογιάννη, ώστε να επιλυθεί σταδιακά το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού και συνάμα να ενισχυθεί ποιοτικά το παρεχόμενο προϊόν.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε πως, ο τουριστικός τομέας κατέχει πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου και πρέπει να τον διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. «Πρέπει να λυθούν όσο το δυνατόν πιο άμεσα τα προβλήματα και τα ζητήματα που εγείρονται γύρω από τον τουρισμό», πρόσθεσε.

«Ακούσαμε προτάσεις και εισηγήσεις και με βάση αυτών θα εμπλουτίσουμε το πρόγραμμά μας, ούτως ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες της ανάπτυξης ενός ποιοτικού τουριστικού προϊόντος, αλλά και στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας», κατέληξε.

Home