Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαυρογιάννης: Πρωτοβουλίες για συνομιλίες από την πρώτη μέρα

Offsite Team -
22.01.2023 - 19:04

Μαυρογιάννης: Πρωτοβουλίες για συνομιλίες από την πρώτη μέρα

Στην πολιτική συγκέντρωση προσφύγων Κερύνειας-Λευκωσίας, στη Δημοσιογραφική Εστία.

«Κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσα σε πρόσφυγες, νιώθω ένα ιδιαίτερο δέος», ανέφερε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης στην πολιτική συγκέντρωση προσφύγων Κερύνειας-Λευκωσίας, στη Δημοσιογραφική Εστία. Αναφέρθηκε παράλληλα στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για επανέναρξη των συνομιλιών «από την πρώτη κιόλας ημέρα της διακυβέρνησής του».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και εξέφρασαν στήριξη στην υποψηφιότητα Μαυρογιάννη ο Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας, Χρίστος Χριστοφίδης, ο Δήμαρχος Μόρφου, Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, ο συγγραφέας και φιλόλογος, Κώστας Λυμπουρής και o τέως Αντιδήμαρχος Κερύνειας, Γιώργος Σιδεράς. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι ξέρει πως οι πρόσφυγες κουράστηκαν να ακούνε μεγάλα λόγια.

«Σχεδόν 50 χρόνια μετά, ακόμα συζητάμε τι έφταιξε, ποιος έφταιξε. Ακόμα δεν μιλήσαμε για τους προδότες και ας μιλούν όλοι για την προδοσία. Ακόμα δεν μιλήσαμε για τους εγκληματίες και ας μιλούν όλοι για το έγκλημα. Το πρώτο που πρέπει να γίνει σε αυτόν τον τόπο είναι η αποκατάσταση της αλήθειας. Έστω και τώρα, αφού ακόμα επιμένουν να στήνουν μουσεία για τους προδότες, που έδωσαν τη μισή Κύπρο δώρο στην Τουρκία» είπε.

>>>>Διαβάστε επίσης: Aβέρωφ: Πήγε Κορμακίτη και εξήγγειλε Επίτροπο θρησκευτικών ομάδων<<<<

Είναι ανάγκη να μιλήσουμε και για όσα πρέπει να γίνουν, ανέφερε, λέγοντας ότι «ο τόπος μας πρέπει να σωθεί». Πρόσθεσε ότι «την πατρίδα μας, θα τη σώσουν αυτοί που αγαπούν την ειρήνη. Αυτοί που επιμένουν να φωνάζουν για την ανάγκη της απελευθέρωσης και της επανένωσης και στις δύο κοινότητες. Αυτοί είναι που εμπνέουν και εμάς, να συνεχίσουμε και να επιμένουμε».

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της διακυβέρνησής του, συνέχισε, θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την επανέναρξη των συνομιλιών με συγκεκριμένες ενέργειες προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και προς την τ/κ κοινότητα, ενώ για την προσφυγική πολιτική, είπε ότι 10 χρόνια, οι συνεχιστές του κ. Αναστασιάδη, χειροκροτούσαν κάθε απόφαση για κατάργηση της.

«Τα πλείστα προσφυγικά σχέδια αποκλείουν από τη στήριξη, την πλειονότητα των προσφύγων. Τα σχέδια ανέγερσης πολυκατοικιών, εντός κυβερνητικών οικισμών και παραχώρησης οικοπέδων σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, καταργήθηκαν. «Πάνω από 80 εκ. ευρώ, που βρίσκονταν στον προϋπολογισμό της Μέριμνας, δεν διατέθηκαν», δήλωσε χαρακτηριστικά».

Ο  κ. Μαυρογιάννης ανέφερε πως στο πρόγραμμα διακυβέρνησής του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: η ψηφιοποίηση και σύνδεση της Υπηρεσίας Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισμένων, με άλλες κρατικές υπηρεσίες, με στόχο την απλοποίηση της κατάθεση αιτήσεων και την ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας. Αύξηση των χορηγιών που παραχωρούνται, ώστε να καλύπτουν μέρος της αύξησης των τιμών στον κατασκευαστικό τομέα. Σύνδεση της επιδότησης ενοικίου με τον δείκτη τιμών ενοικίων και αύξηση των ποσών στη βάση της υφιστάμενης πραγματικότητας.

KΥΠΕ

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/

Home