Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαυρογιάννης: «Στενοί οι δεσμοί Κύπρου και Ολυμπιακών Αγώνων»

Offsite Team -
10.12.2019

Μαυρογιάννης: «Στενοί οι δεσμοί Κύπρου και Ολυμπιακών Αγώνων»

Thumbnail
H oμιλία Μαυρογιάννη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με θέμα «Αθλητισμός για την ανάπτυξη και την ειρήνη»

Ο αθλητισμός έχει μια μοναδική ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους και είναι το ισχυρότερο εργαλείο για τη δημιουργία ήθους στους νέους, είπε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Η συζήτηση γίνεται ανά διετία και προηγείται της διεξαγωγής της κάθε Ολυμπιάδας.  

 

Στην ομιλία του ο κ. Μαυρογιάννης ανέδειξε τους στενούς δεσμούς της Κύπρου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους συμμετέχει από την έναρξη τους στην αρχαιότητα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ιερή παράδοση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

 

Τόνισε ότι ο αθλητισμός έχει μια μοναδική ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους και είναι το ισχυρότερο εργαλείο για τη δημιουργία ήθους στους νέους. Αν η ανθρωπότητα, πρόσθεσε, καταφέρει να οικοδομήσει μια κουλτούρα αθλητικής άμιλλας με βάση τις αξίες του Ολυμπισμού, τότε η αποστολή του ΟΗΕ για την επίτευξη ειρήνης, ισότητας, αλληλεγγύης, σεβασμού κανόνων, δικαιωμάτων και ελευθεριών, θα μπορούσε να επιτευχθεί πιο εύκολα.

Home