Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μαυρογιάννης: Τα έβαλε με Αβέρωφ και Νίκο για ΕΛΑΜ-Θεμιστοκλέους

Offsite Team -
04.12.2022 - 13:19

Μαυρογιάννης: Τα έβαλε με Αβέρωφ και Νίκο για ΕΛΑΜ-Θεμιστοκλέους

Ζητά εξηγήσεις από Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη για ΕΛΑΜ, Ανδρέα Θεμιστοκλέους και ΔΗΚΟ θέτοντας τους 3 ερωτήματα

UPD: ΔΗΣΥ σε Μαυρογιάννη: Ο πρώτος που αντέδρασε ήταν ο Α. Νεοφύτου

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την στήριξη του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Μαυρογιάννης έθεσε 3 ερωτήματα στους 2 βασικότερους ανθυποψηφίους του, Αβέρωρ Νεοφύτου  και Νίκο Χριστοδουλίδη του σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή κατά τη ψήφιση του νόμου για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία. 

>>> Διαβάστε σχετικά: Χαμός στη Βουλή για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - Όλα όσα λέχθηκαν <<<

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρογιάννης θεωρεί πως οι δύο υποψήφιοι θα πρέπει να τοποθετηθούν ζητώντας από τη μια mea culpa από τον Αβέρωφ Νεοφύτου για το πώς τοποθετήθηκε το ΕΛΑΜ και από την άλλη την άποψη Χριστοδουλίδη για «σύμπλευση» ΔΗΚΟ με Υπουργό Παιδείας σε σχέση με την αναβολή της ψήφισης του εν λόγω νόμου. 

Αυτούσια όλα όσα αναφέρει:

«Η τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων σημαδεύτηκε από την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά προσώπων και κομμάτων. Οι κκ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης καλούνται να απαντήσουν ευθέως και χωρίς τις συνήθεις υπεκφυγές τα ακόλουθα πολύ απλά ερωτήματα:

(α) Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αντιλαμβάνεται, έστω και τώρα, πως η αχαρακτήριστη συμπεριφορά του κ. Χρ. Χρίστου, πρώην σωματοφύλακα του Ν. Μιχαλολιάκου, αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης, έναντι της Προέδρου της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων οφείλεται στους «επιδέξιους» χειρισμούς του για την εκλογή στη θέση Προέδρου της ΒτΑ της κας Δημητρίου; Αντιλαμβάνεται πως αυτοί οι χειρισμοί του είναι που δίνουν δικαίωμα στα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής να υπενθυμίζουν το χρέος και την εξάρτηση και ν’ απαιτούν «σεβασμό» και ανταπόδοση από την Πρόεδρο της Βουλής εντός του Κοινοβουλίου;

(β) Πως τοποθετείται ο κ. Ν. Χριστοδουλίδης έναντι της Πρότασης Νόμου Χ. Θεοπέμπτου αναφορικά με την επέκταση του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία; Πως σχολιάζει την στάση της ηγεσίας του μεγαλύτερου κόμματος που τον υποστηρίζει, του ΔΗΚΟ και την αιφνίδια σύμπλευση τους με τον Υπουργό Παιδείας κ. Προδρόμου;

(γ) Πως τοποθετούνται οι κκ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης στα όσα χυδαία, ομοφοβικά και ρατσιστικά από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων εκστόμισε ο κ. Α. Θεμιστοκλέους, πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ και οικειοθελώς αποχωρήσαντας από τις τάξεις του και μετέπειτα βουλευτής του ΕΛΑΜ, ο οποίος επιχείρησε να μεταφέρει την Κύπρο πίσω στο μεσαίωνα; Και ποιες είναι οι δικές τους ευθύνες για τη διαχρονική τους ανοχή ή και «αξιοποίηση» του συγκεκριμένου βουλευτή;

Η κυπριακή κοινωνία αναμένει ένα mea culpa από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου γιατί  οι τακτικισμοί του οδήγησαν στους εκβιασμούς και τους τραμπουκισμούς του ΕΛΑΜ μέσα στη Βουλή, προσβάλλοντας με τον χειρότερο τρόπο τους θεσμούς.

Αναμένει, επίσης, την ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Ν Χριστοδουλίδη έναντι της πρότασης νόμου που ψηφίστηκε σχετικά με την επέκταση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των μαθητών, χωρίς υπεκφυγές ως προς τη συνταγματικότητα ή μη του νομοσχεδίου.

Αναμένει τέλος και από τους δύο να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του κ. Α. Θεμιστοκλέους και τα όσα ρατσιστικά, ομοφοβικά και χυδαία αυτός εκστόμισε από τα βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Home