Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Με αντίπαλο ο Αβέρωφ Νεοφύτου στις ενδοκομματικές

Του Στέλιου Στυλιανού -
09.02.2023

Με αντίπαλο ο Αβέρωφ Νεοφύτου στις ενδοκομματικές

Ετοιμάζονται για την μάχη των μαχών στην Πινδάρου - Τι λένε στελέχη στην Offsite News

Το κεφάλαιο της επόμενης μέρας ανοίγει στον ΔΗΣΥ μετά τις Προεδρικές εκλογές.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου στα πλαίσια του Πολιτικού Γραφείου την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε ότι με βάση το άρθρο 17.4 του καταστατικού συγκαλεί Παγκύπρια εκλογική συνέλευση στις 11 Μαρτίου για εκλογή Προέδρου δηλώνοντας στο Σώμα και στα μέλη του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι θα ξανά ζητήσει ανανέωση της εντολής.

Το άρθρο 17.4 το οποίο επικαλέστηκε ο κύριος Νεοφύτου ουσιαστικά αναφέρει ότι ο πρόεδρος του Κόμματος που διαμέσου των διαδικασιών που προβλέπονται από το Καταστατικό, λαμβάνει το χρίσμα του Υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν επιτυγχάνει να εκλεγεί, συγκαλεί αμέσως Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση για την εκλογή Προέδρου.

Σημειώνεται πάντως ότι με την εκλογή Προέδρου θα κινηθούν οι διαδικασίες και για την εκλογή της υπόλοιπης ηγεσίας και συγκεκριμένα του Αναπληρωτή Προέδρου και των 3 Αντιπροέδρων η θητεία των οποίων ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάϊο.

Όπως πληροφορείται πάντως η Offsite News από στελέχη του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναμένεται ότι θα έχει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση εσωκομματικό αντίπαλό. 

Σημειώνουν μάλιστα ότι δεν θα είναι προς το συμφέρον του κόμματος μια τρίτη θητεία του Αβέρωφ Νεοφύτου στην Προεδρία χωρίς την διεξαγωγή ενδοκομματικών εκλογών και χωρίς να αμφισβητηθεί. «Δεν είναι δυνατό μετά το αποτέλεσμα των Προεδρικών Εκλογών αλλά και τα όσα επισυνέβησαν εντός του κόμματος η ηγεσία αλλά κυρίως η θέση του Προέδρου να μην έχει δεύτερο διεκδικητή. Στόχος πρέπει να είναι η ανανέωση και η επανένωση του Δημοκρατικού Συναγερμού» ανέφερε χαρακτηριστικά στην Offsite News στέλεχος του κόμματος. 

Ακόμα να πάρουν αποφάσεις στελέχη της ηγεσίας

Η Offsite News πάντως επικοινώνησε με στελέχη της ηγεσίας του κόμματος ζητώντας σχόλιο για τις προθέσεις τους ενόψει του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει ουσιαστικά σε ένα μήνα από σήμερα.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι θα αποφασίσει εάν θα είναι υποψήφιος για όποια θέση της ηγεσίας μετά τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών.

Η δε Πρόεδρος της Βουλής και Αντιπρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου σε επικοινωνία που είχε μαζί της η Offsite News ανέφερε ότι δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο ενόψει του Εκλογικού Συνεδρίου του ΔΗΣΥ.

Στην Offsite News μίλησε και ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος ο οποίος ανέφερε ότι οι εκλογές για την ηγεσία του ΔΗΣΥ είναι ένα θέμα που θα με απασχολήσει τις επόμενες μέρες και θα το συζητήσει με τους συνεργάτες του που τον στήριξαν τόσα χρόνια.  Ως Ευθύμιος Δίπλαρος είπε δεν κρύφτηκε ποτέ στα δύσκολα και στηριξε την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ.

Παράλληλα ανέφερε ότι ως Αντιπρόεδρος της παράταξης το χρονικο διάστημα που την υπηρέτησε θεωρεί ότι έπραξε στο ακέραιο και με ζήλο το καθήκον του στηρίζοντας την υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου με παθος όπως άλλωστε τον διακρίνει και αυτό θα συνέχιζε  να πράττει αν του δινόταν πάλι η ευκαίρια. 

Τέλος σε επικοινωνίας μας με τον Εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Δημήτρη Δημητρίου μας ανέφερε ότι είναι σε προβληματισμό εάν θα διεκδικήσει κάποια θέση στην ηγεσία ακόμα και την Προεδρία του κόμματος κάτι που θα ανακοίνωσει όπως σημείωσε μετά τον β΄γύρο των Προεδρικών Εκλογών. 

Home