Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Με ηλεκτρικά οχήματα θα διακινούνται πλέον οι κρατικοί αξιωματούχοι

Offsite Team -
08.06.2023

Με ηλεκτρικά οχήματα θα διακινούνται πλέον οι κρατικοί αξιωματούχοι

Ακυρώνεται προηγούμενος διαγωνισμός για αγορά 32 υβριδικών οχημάτων

Με ηλεκτρικά οχήματα θα διακινούνται πλέον οι κρατικοί αξιωματούχοι αφού το Υπουργικό Συμβούλιο ακύρωσε προηγούμενο διαγωνισμό καθώς πλέον οι ανάγκες και προδιαγραφές έχουν αλλάξει.

Ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης δήλωσε μετά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ότι κατέθεσε εισήγηση, η οποία και εγκρίθηκε, όπως το κράτος προχωρήσει στην ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού για την αγορά 32 υβριδικών οχημάτων με προαίρεση για αγορά άλλων τριών.

«Για τις νέες προδιαγραφές θα ακολουθηθεί το πρότυπο για την αγορά 29 αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων συν 3 υβριδικών plug-in hybrid, συν ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος συν ακόμη 2 υβριδικών ως προαίρεση», ανέφερε.

Εξήγησε ότι σκοπός αυτής της αλλαγής των προδιαγραφών είναι να προμηθευτεί το κράτος με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων και «να προσαρμοστούμε έτσι στις προθέσεις του κράτους για την πράσινη μετάβαση και ταυτόχρονα οι προδιαγραφές θα παραπέμπουν σε οχήματα που χρησιμοποιούνται από το ευρύ κοινό».

Σύμφωνα με τον Υπουργό η εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει επιπρόσθετα και μείωση στο κόστος αγοράς των οχημάτων αυτών και η συντήρηση των ηλεκτρικών οχημάτων θα είναι σχεδόν μηδενική.

ΚΥΠΕ

Home