Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μετά τον Αβέρωφ και το ΑΚΕΛ ζητεί πλαφόν στις τιμές των σιτηρών

Offsite Team -
10.03.2022 - 15:44

Μετά τον Αβέρωφ και το ΑΚΕΛ ζητεί πλαφόν στις τιμές των σιτηρών

Ο βουλευτής Γ. Γαβριήλ έριξε ευθύνες στην Κυβέρνηση

Επιβολή πλαφόν στις τιμές των σιτηρών ζητεί το ΑΚΕΛ. Σε δηλώσεις του ο βουλευτής Γιαννάκης Γαβριήλ ανέφερε ότι  «η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες με τις επιλογές της για την σημερινή κατάσταση. Το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε ότι η επισιτιστική επάρκεια του τόπου είναι κρίσιμος τομέας, το κράτος θα έπρεπε να διατηρήσει ρόλο και δεν θα έπρεπε να εκχωρηθούν τα πάντα στον ιδιωτικό τομέα”.

 

Όπως είπε: «Η κυβέρνηση μπορεί να καθησυχάζει σχετικά με την επάρκεια της χώρας σε σιτηρά, εμείς όμως ανησυχούμε. Και ανησυχούμε περισσότερο μετά τις δραματικές εκκλήσεις όλων των εμπλεκομένων στον τομέα και τις καταγγελίες που πληθαίνουν ότι πολλοί έμποροι δεν προμηθεύουν πλέον σιτηρά επικαλούμενοι ελλείψεις.

 

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Δεν είναι η ώρα της δικαίωσης σε σχέση με τον τομέα των σιτηρών και τις αποφάσεις που επέλεξε να πάρει η κυβέρνηση. Η κτηνοτροφία του τόπου περνά κρίσιμες στιγμές και πρέπει με τη συνεργασία όλων να βρεθούν άμεσα λύσεις. Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε ότι πέραν των διεθνών δυσμενών συνθηκών, ηΗ κατάσταση σε σχέση με τις τιμές των σιτηρών αλλά και την επάρκεια των αποθεμάτων για τις ανάγκες του τόπου, επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα και καθιστά μη βιώσιμους χιλιάδες κτηνοτρόφους”.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει τάχιστα να λάβει αποφάσεις προς την κατεύθυνση:

  • · Άμεσης οικονομικής στήριξης όλων των κτηνοτροφικών κλάδων για να αποφευχθεί η κατάρρευση τους.
  • · Διαχείρισης από το κράτος των αποθεμάτων σιτηρών που αποφασίστηκε να αγοραστούν και αξιοποίηση για το σκοπό αυτό των σιλό στο λιμάνι Λεμεσού.
  • · Άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για διατήρηση στρατηγικών αποθεμάτων.
  • · Επιβολής πλαφόν στις τιμές των σιτηρών οι οποίες έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με ένα χρόνο προηγουμένως.

 

Home