Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεταβαίνει πρώτα Αθήνα και μετά Στρασβούργο ο Πρόεδρος της Βουλής

Offsite Team -
21.10.2019 - 11:15

Μεταβαίνει πρώτα Αθήνα και μετά Στρασβούργο ο Πρόεδρος της Βουλής

Thumbnail
Ποιος ο λόγος επίσκεψής του σε Αθήνα και Στρασβούργο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης αναχωρεί αύριο Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, για την Αθήνα, όπου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, θα εκφωνήσει πανηγυρικό λόγο σε ειδική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για την 79η επέτειο του «ΟΧΙ», στις 23 Οκτωβρίου. Τον κ. Συλλούρη θα συνοδεύουν ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής κ. Σωκράτης Σωκράτους και η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλα Μαραγκού.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Βουλής θα μεταβεί στο Στρασβούργο για να συμμετάσχει στις Εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 24 και 25 Οκτωβρίου. Στην ίδια Διάσκεψη, θα παραστεί και η επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), βουλεύτρια κα Στέλλα Κυριακίδου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν πέραν των 60 Προέδρων Κοινοβουλίων, είναι το όραμα του «Κοινού Ευρωπαϊκού Σπιτιού» για τα επόμενα εβδομήντα χρόνια, η υλοποίηση της Ατζέντας 2030 και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων όσον αφορά στην προάσπιση της γυναίκας στη δημόσια και πολιτική ζωή.

Με την ευκαιρία της Διάσκεψης, ο κ. Συλλούρης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της ΚΣΣΕ κα Liliane Maury Pasquier, καθώς και άλλες επαφές με ομολόγους του που θα μετέχουν στην ίδια διοργάνωση.

Home