Μεταβαίνει στην ΕΔΕΚ για κατάθεση από Σιζόπουλο το ΤΑΕ

Μεταβαίνει στην ΕΔΕΚ για κατάθεση από Σιζόπουλο το ΤΑΕ

Κατάθεση μετά τις αναφορές του Προέδρου για πιθανά αδικήματα από Παπαδάκη

Στα γραφεία της ΕΔΕΚ αναμένεται να βρεθούν εντός ολίγου ανακριτές του ΤΑΕ Αρχηγείου για να πάρουν κατάθεση από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο ΣΙζόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε πως επί του παρόντος δεν υπάρχει πρόθεση να δοθεί εκ μέρους του κατάθεση στην Αστυνομία σε σχέση με καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί σε ότι αφορά τον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη.

 

«Για εμάς το θέμα θεωρείται λήξαν με βάση και την ανακοίνωση του κόμματος που δόθηκε χθες το απόγευμα στη δημοσιότητα και η υπόθεση σταματά εκεί», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Σιζόπουλος.

 

Ερωτηθείς για τη χθεσινή γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας Χρίστου Αντρέου πως ο ίδιος ο κ. Σιζόπουλος κλήθηκε στο ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας για λήψη κατάθεσης, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε πως «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση».  

Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΕΔΕΚ ανέφερε πως το Αρχηγείο Αστυνομίας με βάση επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Προέδρου του Κόμματος αναφορικά με την υπόθεση του κ. Παπαδάκη «επικοινώνησε με τον κ. Σιζόπουλο και του μετέφερε το αίτημα εάν και εφόσον ο ίδιος επιθυμεί να προσέλθει στο Αρχηγείο Αστυνομίας και να προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία σε βάρος του κ. Δημήτρη Παπαδάκη, μπορεί να το πράξει όποτε θέλει εντός των προσεχών ημερών».  

«Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ενημέρωσε το Αρχηγείο Αστυνομίας ότι ο ίδιος έχει ήδη προχωρήσει σε ενημέρωση των αρμοδίων ευρωπαϊκών οργάνων τα οποία θα επιληφθούν του θέματος. Όπως μας έχουν διαβεβαιώσει, εάν και εφόσον χρειαστεί θα ζητήσουν τη συνδρομή και των κυπριακών αρχών», σημείωνε η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.  

Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ πως η Αστυνομία οφείλει να συναντήσει τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και να του διαβιβάσει ότι έχει καθήκον να διερευνήσει τις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο ορθός τρόπος διερεύνησης της υπόθεσης.

Home