Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μετανάστευση & Ουκρανικό στην επίσημη επίσκεψη ΥΠΕΣ στη Βουλγαρία

Offsite Team -
06.04.2022

Μετανάστευση & Ουκρανικό στην επίσημη επίσκεψη ΥΠΕΣ στη Βουλγαρία

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

Συναντήσεις με τον  Πρόεδρο της Βουλγαρίας και με τον Υπουργό Εσωτερικών της χώρας είχε την  Τετάρτη ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Βουλγαρία, στη διάρκεια των οποίων συζήτησε διάφορα θέματα όπως το μεταναστευτικό και το Ουκρανικό. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε δήλωσή του, ο κ. Νουρής είπε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική επίσκεψη, την πρώτη Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βουλγαρία, κατά την οποία "ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως το μεταναστευτικό, τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις πολλές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει στο συγκεκριμένο θέμα τόσο η Βουλγαρία όσο και η Κύπρος και βεβαίως τα θέματα πολιτικής προστασίας για τα οποία έχουμε ανοίξει ένα διάλογο προκειμένου να υπάρξουν προοπτικές σε θέματα συνεργασίας".

Πρόσθεσε ότι τόσο ο Πρόεδρος τη Βουλγαρίας όσο και ο Υπουργός Εσωτερικών έχουν διαμηνύσει την υποστήριξη τους στις θέσεις της Κύπρου αναφορικά με την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων και η κυπριακή πλευρά εξέφρασε την ένθερμη υποστήριξη της στην ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν.

"Βεβαίως, κυρίαρχο θέμα της συζήτησης και με τον Πρόεδρο και με τον Υπουργό Εσωτερικών, το Ουκρανικό για το οποίο επίσης έχουμε διαβουλευθεί για τον τρόπο χειρισμού του και υπάρχει ταύτιση απόψεων στη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος" κατέληξε ο κ. Νουρής.

ΚΥΠΕ

Home