Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεταναστευτικό: Ψάχνουν τρόπους για συνεργασία με την Τ/κ πλευρά

Tου Γιώργου Μιχαηλίδη -
03.09.2022

Μεταναστευτικό: Ψάχνουν τρόπους για συνεργασία με την Τ/κ πλευρά

Στην ατζέντα της Τεχνικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα το θέμα για συζήτηση

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Οι αυξημένες ροές μεταναστών από τα κατεχόμενα «πονοκεφαλιάζουν» και την Τεχνική Επιτροπή για την Εγκληματικότητα. Πηγές που πρόσκεινται στην Τεχνική Επιτροπή ανέφεραν στην Offsite News ότι εντός Σεπτεμβρίου το θέμα θα συζητηθεί μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής αντιπροσωπείας.

Θα ασκηθεί πίεση

Όπως πληροφορούμαστε, η ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία θα ασκήσει έντονη πίεση στην απέναντι πλευρά ώστε η «Αστυνομία» των κατεχομένων να συνεργαστεί τόσο με τα Ηνωμένα Έθνη όσο και και με τις Αρχές της Δημοκρατίας για να σταματήσουν οι αυξημένες ροές μεταναστών.

>>>>Διαβάστε επίσης: 12 περίεργες εξαφανίσεις - Τους ψάχνουν στα κατεχόμενα<<<<

Η δράση τους

Το τεράστιο πρόβλημα είναι οι διακινητές μεταναστών που δρουν στα κατεχόμενα και στέλλουν ανθρώπους στα κατεχόμενα κάνοντας «χρυσές δουλειές». Σύμφωνα με πληροφορίες, διακινητές μεταφέρουν αλλοδαπούς μέσω κατεχομένων στις ελεύθερες περιοχές  με την υπόσχεση να τους μεταφέρουν στην Ευρώπη με αντάλλαγμα 6 χιλιάδες ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πολίτες Τρίτων Χωρών που οδηγούνται στα κατεχόμενα από διακινητές «εξαναγκάζονται να κάνουν πράγματα που δεν επιθυμούν, να εργάζονται παράνομα και υφίστανται εκμετάλλευση η  κακοποίηση στους λεγόμενους χώρους εργασίας τους και εμπλέκονται στο (οργανωμένο) έγκλημα».

Η κατάσταση στην Πύλα

Παράλληλα, στην ατζέντα της Τεχνικής Επιτροπής  θα βρεθεί  η κατάσταση στο μεικτό χωριό της Πύλας. Στην κοινότητα  καλπάζει η διακίνηση ναρκωτικών, η πορνεία και η παράνομη λαθρομετανάστευση. Ακόμα, στο μικτό χωριό βρίσκονται γύρω στα 15 καζίνο.

Με στόχο τον έλεγχο της κατάστασης συστάθηκε Δικοινοτική Ομάδα Επαφής υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ που λειτουργεί στην Πύλα με στόχο την καταστολή της εγκληματικότητας. Η Τεχνική Επιτροπή θα  λάβει πληροφορίες αξιολογώντας τη δράση της Ομάδας. 

Home