Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μεταρρύθμιση ΤΑ: Κλειδώνουν στους 20 Δήμους με διαφωνίες

Offsite Team -
26.11.2021 - 06:00

Μεταρρύθμιση ΤΑ: Κλειδώνουν στους 20 Δήμους με διαφωνίες

Thumbnail
Οι επαρχίες που προκαλούν πονοκέφαλο αλλά και οι διαφωνίες στα δημοψηφίσματα

Στα βαθιά μπήκε η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης με την επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής να συζητά χθες τα μεγάλα αγκάθια όπως είχαν χαρακτηριστεί από την αρχή της συζήτησης.

Μάλιστα παρά τις όποιες διαφωνίες φαίνεται ότι θα υπάρξει τουλάχιστον κατά μεγάλη πλειοψηφία συναίνεση για να προωθηθούν στην Ολομέλεια τα 3 νομοσχέδια της μεταρρύθμισης. 

Μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης στην επιτροπή Εσωτερικών ο υπουργός Εσωτερικών εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγραμμάτων το μεγάλο έργο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

>>> Κατεβάστε τώρα το application της offsite - ΕΔΩ για Android & ΕΔΩ για iOS

Οσόν αφορά τον τελικό αριθμό των Δήμων ο κ. Νουρής κατέστησε πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής ο αριθμός των δήμων στον οποίο θα καταλήξουμε διότι η Βουλή είναι εκείνη που θα αποφασίσει στο τέλος της ημέρας» σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση έχει σταθερή θέση την οποία υποστήριξε και κατά την συνεδρίαση για 17 νέους Δήμους.

Όπως πληροφορούμαστε ωστόσο φαίνεται ότι τελικός αριθμός των νέων Δήμων θα κλειδώσει στους 20 με τα δεδομένα να ξεκαθαρίζουν στην συνεδρίαση της ερχόμενης Δευτέρα με την επαρχία Αμμοχώστου να αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για τον τελικό αριθμό των Δήμων. 

>>> H offsite τώρα και στο Google News - Ακολουθείστε μας

Προβλήματα παρατηρούνται και στην επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα στην συνένωση Πάφου Γεροσκήπου αλλά και στην συνένωση κοινοτήτων με τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς. Στις διαφωνίες καταγράφετε και η αντίθεση του  Δήμου Αραδίππου να ενωθεί με την Λάρνακα όπως επίσης και με του Δήμου Αγλαντζιάς που θέλει να συνενωθεί με Λατσιά και Γέρι.

Ανοικτό παραμένει και το θέμα των τοπικών δημοψηφισμάτων και εάν αυτά θα πραγματοποιηθούν και με ποια μορφή. Αφού ακούστηκαν φωνές τόσο για ενιαίο δημοψήφισμα όσο και για τοπικά δημοψηφίσματα για κάθε επηρεαζόμενο Δήμο και κοινότητα. 

Παρά τα ανοικτά ζητήματα πάντως εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξει κατάληξη στα 3 νομοσχέδια.

Home