"Μικρές οι πιθανότητες για αποτέλεσμα από συνάντηση ΠτΔ-Ακιντζί"

"Μικρές οι πιθανότητες για αποτέλεσμα από συνάντηση ΠτΔ-Ακιντζί"

Τι λέει ο Λιλλήκας για την συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Είναι πάρα πολύ μικρές ως ασήμαντες οι πιθανότητες να βγει κάποιο θετικό αποτέλεσμα από τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, εκτιμά ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας δήλωσε μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πως "ως Συμμαχία Πολιτών εκτιμούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει στη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί να εστιάσει πάνω στην ουσία και η ουσία είναι το πώς θα επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις αφού γίνει η κατάλληλη προετοιμασία και δημιουργηθεί κοινό έδαφος γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να οδηγηθούμε σε μιαν επίσημη τρίτη Διάσκεψη για να έχουμε ένα τρίτο διαδοχικό αδιέξοδο".

Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε την ταφόπλακα για το Κυπριακό και θα επέτρεπε στην Τουρκία να προωθήσει αυτά στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Τσαβούσογλου και σήμερα, σε νέα μοντέλα λύσης του Κυπριακού, πρόσθεσε.

"Εκεί εστιάσαμε και καταθέσαμε τη δική μας την πρόταση. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ζητήματα όπως είναι οι προτάσεις του κ. Ακιντζί πρέπει να είναι εκτός συζήτησης γιατί πρόκειται για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα για διασύνδεση με τη λύση του Κυπριακού, κάτι που θα καταστήσει το ενεργειακό μας πρόγραμμα όμηρο της λύσης του Κυπριακού και η λύση όπως ξέρουμε δεν εξαρτάται από εμάς", επεσήμανε ο κ. Λιλλήκας.

Είπε πως θεωρεί ότι όπως είναι τα δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί από την τουρκική προκλητικότητα αλλά και τις ακραίες θέσεις και του κ. Ακιντζί στα ζητήματα του φυσικού αερίου αλλά και της Τουρκίας στα ζητήματα ασφάλειας και εγγυήσεων, στρατευμάτων, όπως και η επιμονή πάνω στην ερμηνεία της πολιτικής ισότητας δεν μας επιτρέπουν να έχουμε κάποιαν αισιοδοξία ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Home