Μήνυμα συμπαράστασης στην Ελληνική κυβέρνηση από τον ΔΗΣΥ

Μήνυμα συμπαράστασης στην Ελληνική κυβέρνηση από τον ΔΗΣΥ

Η Τουρκία «ακόμα μια φορά χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές για να εκβιάσει την Ευρώπη»

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε στην Ελληνική Κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου σε σχέση το μεταναστευτικό και τις ενέργειες της Τουρκίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι και η κυπριακή Πολιτεία θα πρέπει να συντονιστεί και να συνεργαστεί με την ΕΕ για να μην οδηγηθεί σε καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο της ασφάλεια της χώρας.  

«Θέλουμε και ως ΔΗΣΥ να στείλουμε μηνύματα συμπαράστασης στην Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα από τις παράνομες και ακραίες ενέργειες του καθεστώτος Ερντογάν», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ μετά από συνάντηση που είχε με την Πρέσβειρα της Πορτογαλίας.

Την ίδια ώρα, είπε, «καταγράφουμε την θετική στήριξη το ΕΛΚ και την ξεκάθαρη θέση, που είναι και θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης, πως το θέμα του μεταναστευτικού δεν είναι θέμα που αφορά την Ελλάδα αλλά ένα ευρωπαϊκό ζήτημα».  

Η Τουρκία, πρόσθεσε, «ακόμα μια φορά χρησιμοποιεί τις μεταναστευτικές ροές για να εκβιάσει την Ευρώπη».

Την ίδια ώρα, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, «πρέπει και εμείς ως Πολιτεία να προετοιμαζόμαστε, γιατί η Ελλάδα έχει και τα δικά της μέσα να αντιμετωπίσει αυτή την μεταναστευτική πίεση».

Ως Κύπρος, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, «είμαστε σε πιο αδύναμο σημείο και κατάσταση, γι αυτό και χρειάζεται ένας συντονισμός αλλά και μια συνεργασία με την ΕΕ».

«Σεβόμαστε, το είπα πολλές φορές, το ανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή, στην αξιοπρέπεια του κάθε ενός. Την ιδία ώρα όμως οφείλουμε ως χώρα να προστατέψουμε την συνοχή αλλά και να μην οδηγηθούμε σε καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας», είπε καταληκτικά.

ΚΥΠΕ

Home