Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το μήνυμα του ΑΚΕΛ για την 25η Μαρτίου

Offsite Team -
24.03.2020

Το μήνυμα του ΑΚΕΛ για την 25η Μαρτίου

Thumbnail
Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την 25η Μαρτίου 1821

"Το ΑΚΕΛ τιμά την 199η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία που άνοιξε το δρόμο για τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους. Ο μαζικός λαϊκός ηρωισμός που αναπτύχθηκε στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης φανέρωσε τη δύναμη που έχουν οι λαοί, όταν αποφασισμένοι και οργανωμένοι παλεύουν για την ελευθερία και το δίκιο τους, νικώντας αντιπάλους που φαντάζουν ανίκητοι. Τέτοιος αντίπαλος ήταν τότε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία είχε σύμμαχους την κατεστημένη ντόπια φεουδαρχία αλλά και την Ιερά Συμμαχία.

Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης –εθνικοαπελευθερωτική και κοινωνική ταυτόχρονα- υπενθυμίζει ότι οι επαναστάσεις αποτελούν το όχημα της κοινωνικής προόδου και της Ιστορίας, που στην πορεία τους ανατρέπουν ξένους ζυγούς, κατεστημένα και αντιλαϊκές εξουσίες. Ως τέτοια η Ελληνική Επανάσταση ήταν και παραμένει κορυφαίο ιστορικό ορόσημο για το ελληνικό έθνος, με διεθνή ακτινοβολία και διαχρονικά διδάγματα.

Η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου βρίσκει την Κύπρο και την Ελλάδα, όπως και όλο τον πλανήτη, στη δίνη της παγκόσμια πανδημίας που δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση μαζικών συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων για την επέτειο. Εντούτοις, η τιμή στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης δεν μπορεί να παραλειφθεί. Τα μηνύματα κι οι αξίες της παραμένουν επίκαιρα. Με την ευκαιρία της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης το ΑΚΕΛ απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό στην κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και στον αδελφό ελληνικό λαό που είναι αναντικατάστατο στήριγμα στην πάλη της Κύπρου για ελευθερία, επανένωση και ανεξαρτησία"

 

Home