Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το μήνυμα του μικρού Λουκά που συγκίνησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Offsite Team -
07.06.2019 - 13:58

Το μήνυμα του μικρού Λουκά που συγκίνησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Thumbnail
"Δεν θα ανεχτώ την έλλειψη ελέγχου ή τιμωρίας όσων παραβιάζουν τα δικαιώματα των ΑμΕΑ"

Ο μικρός Λουκάς, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες περίμενε υπομονετικά έξω από το Νοσοκομείο Λευκωσίας να ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όταν ο Νίκος Αναστασιάδης βγήκε από την κύρια είσοδο και λίγο προτού κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους που τον ανέμεναν, στράφηκε προς τον νεαρό που ήθελε να του πει «κάτι».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος: Λουκάς: Κύριε Πρόεδρε είστε καλά; ΠτΔ: Καλά είμαι αγόρι μου, εσείς πως είσαι; Λουκάς: Πάρα πολύ καλά. Χάρηκα που είδα τον Πρόεδρο. (Θέλω να του πω ότι) το πάρκιγνκ των αναπήρων δεν είναι σωστά. Κάνετε κάτι. ΠτΔ: Δηλαδή, δεν βρίσκετε πάρκινγκ ή κάποιοι άλλοι τα χρησιμοποιούν και δεν βρίσκετε πάρκιγνκ. Λουκάς: Κάποιοι άλλοι τα χρησιμοποιούν και δεν βρίσκουμε πάρκινγκ.

Η αντίδραση του Προέδρου ήταν άμεση. Δεν έμεινε στα τυπικά, που κατά κόρον λέγονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Πρόεδρος, όπως ενημέρωσε λίγο αργότερα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, έδωσε οδηγίες προς «όλους τους αρμόδιους πως δεν θα ανεχτώ την έλλειψη ελέγχου ή τιμωρίας όσων παραβιάζουν τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.»

Ζήτησε αυστηρότερη παρέμβαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνη και καμπάνια εκστρατείας από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Αναλυτικά ο Πρόεδρος έγραψε τα εξής: «Ευχαριστώ τον Λουκά, που μέσα από τις δηλώσεις του φέρνει τον καθένα απέναντι στις ευθύνες του. Οι οδηγίες μου προς όλους τους αρμόδιους είναι πως δεν θα ανεχτώ την έλλειψη ελέγχου ή τιμωρίας όσων παραβιάζουν τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.» «Οδηγίες έχουν ήδη δοθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης @MinJusticeCY για αυστηρότερη εποπτεία αλλά και στη Διευθύντρια του @PIOcy ώστε άμεσα να ξεκινήσει ακόμη μια εκστρατεία ενημέρωσης και διαφώτισης για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ. Ευχαριστώ και πάλι Λουκά μου.»

Home