Μηνυτήρια επιστολή Παπαδάκη σε Σιζόπουλο - Πότε καταχωρεί αγωγή

Μηνυτήρια επιστολή Παπαδάκη σε Σιζόπουλο - Πότε καταχωρεί αγωγή

Δηλώσεις στην Offsite του δικηγόρου του ευρωβουλευτή Θ. Ανδρέου

Στα Δικαστήρια οδηγεί ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο μετά τις εξελίξεις της Δευτέρας και τη διαγραφή του πρώτου από το Κίνημα. Μέσω του δικηγόρου του Θεοφάνη Ανδρέου, ο ευρωβουλευτής έστειλε μηνυτήρια επιστολή στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ για συκοφαντική δυσφήμηση, λίβελλο και επιζήμια ψευδολογία.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδάκης μέσω του δικηγόρου επικαλείται πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή όπου σε δηλώσεις του ο κ. Σιζόπουλος κατ’ισχυρισμόν της πλευράς του ευρωβουλευτή υπάρχουν εύλογες υποψίες διάπραξης ποινικών αδικημάτων μέσω της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων.

Με βάση την πλευρά Παπαδάκη, ο Σιζόπουλος ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο ευρωβουλευτής επιχείρησε να οικειοποιηθεί χρήματα του ευρωκοινοβουλίου για να χρηματοδοτήσει μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση. Όπως αναφέρεται στην επιστολή «αυτό είναι παράνομο και παράτυπο. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τέτοιες παρατυπίες και παρανομίες στην ΕΔΕΚ».

Οι δικηγόροι του ευρωβουλευτή ισχυρίζονται ότι «συνεχώς  ο κ. Σιζόπουλος προβαίνει δημόσια σε δηλώσεις σε όλα τα ΜΜΕ αφήνοντας υπονοούμενα εναντίον του ευρωβουλευτή κ. Παπαδάκη για παρόμοια θέματα». 

Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον ευρωβουλευτή, τόνισε ότι Η συγκεκριμένη δήλωσή σας και οι δημόσιες τοποθετήσεις σας είναι άκρως δυσφημιστικές και συκοφαντικές στη χειρότερη τους μάλιστα μορφή, αφού κατηγορείτε ευθέως τον ευρωβουλευτή για διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Η δήλωσή σας προφανώς έγινε κακόπιστα και εκδικητικά από μέρους σας για να πλήξετε τον Ευρωβουλευτή ο οποίος αρνήθηκε να ενδώσει στις παρανομίες που του επιβάλατε. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχετε προβεί σε οποιαδήποτε καταγγελία στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές».

Ταυτόχρονα, καλείται ο κ. Σιζόπουλος να προβεί εάν έχει στοιχεία εντός 24 ωρών σε καταγγελία στον Αρχηγό Αστυνομίας εφόσον έχει στοιχεία.

Ο κ. Ανδρέου μιλωντας στην Offsite ανέφερε ότι μέχρι την Πέμπτη θα καταχωρήσει επίσημα αγωγή σε βάρος του προέδρου της ΕΔΕΚ. Όπως είπε, οι λοιποί ξένοι εθρωβουλευτές ξεσηκώθηκαν από τη διαγραφή και διαπόμπευση ενός συναδέλφου τους.

Home