Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

«Μνημονεύουν» τον Συνεργατισμό ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής 

Του Στέλιου Στυλιανού -
04.04.2019

«Μνημονεύουν» τον Συνεργατισμό ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής 

Thumbnail
Τα κόμματα ακονίζουν μαχαίρια με φόντο και τις Ευρωεκλογές 

Ενώπιον της Ολομέλειας τίθεται σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση του σώματος για συζήτηση το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό. 

Η Συνεδρίαση του σώματος δεν αναμένεται να φέρει κάτι καινούργιο καθώς φαίνεται ότι τα κόμματα θα κινηθούν στα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα, θέλοντας το καθένα για δικούς του λόγους να κρύψει κάποια από τα στοιχεία του πορίσματος.

Μάλιστα στην σημερινή συνεδρίαση αναμένεται ότι τα κόμματα θα προσπαθήσουν να δώσουν το καθένα την δικη του θέση, με στόχο να αποδείξουν την  ορθότητα των διαχρονικών τους θέσεων. Αν και η συζήτηση του πορίσματος τα καίει εν πολλοίς, φαίνεται ότι και τα ίδια ήθελαν την συζήτηση του με σκοπό την απόδοση ευθυνών.

Όπως πληροφορείται η Offsite μάλιστα από την μια ο Δημοκρατικός Συναγερμός φαίνεται ότι θα σταθεί στο γεγονός ότι ο μοναδικός υπαίτιος για την τελική κατάληξη του Συνεργατισμού δεν είναι η Κυβέρνηση, στέκοντας κυρίως στα σημεία του πορίσματος στα οποία αποδίδουν ευθύνες στην διαχρονική διαχείριση του  αλλά και στο σήμειο που αναφέρεται στην ευθύνη των κομμάτων.

Από την άλλη τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να σταθούν στις ευθύνες της Κυβέρνησης η οποία ουσιαστικά ανέλαβε την διαχείριση του Συνεργατισμού από το 2013 και μετά. Μάλιστα αναμένεται να επισημάνουν και το γεγονός ότι πριν το 2013 δεν μπορεί να γίνει σαφής εκτίμηση για τις όποιες πολιτικές ευθύνες καθώς όπως υποστήριξαν κομματικές πηγές στην Offsite υπήρχαν Συνεργατικά Πιστωτικά Ιδρύματα τα οποία είχαν άψογη διαχείριση, ενώ υπήρχαν και αυτά στα οποία γίνονταν καταχρήσεις.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα τόνισαν ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τον υπουργό Οικονομικών αλλά και την Κυβέρνηση  να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν, κάτι όπως υποστηρίζουν που συνεπάγεται είτε παραίτηση του Χάρη Γεωργιάδη είτε παύση του από τον ΠτΔ.

Παράλληλα τα μικρότερα κόμματα δεν αποκλείεται να ρίξουν τις ευθύνες στα μεγαλύτερα για την διαχρονική τους εμπλοκή στο Συνεργατισμό, κάτι άλλωστε που διαφάνηκε και στην πρόσφατη πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό, στην οποία υποστήριξαν ότι δεν έπρεπε να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των κομμάτων τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλοκή στην πορεία που οδήγησε στην κατάρρευση του.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι πολιτικοί κύκλοι επισήμαναν στην ιστοσελίδα μας ότι η όποια συζήτηση δεν αναμένεται να οδηγήσει κάπου, αφού ουσιαστικά θα αποτελέσει την τελευταία πράξη του κλεισίματος του συνεργατισμού μετά από 110 χρόνια πορείας. 

 

Home