Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Μονόδρομος ο Νίκος για ΔΗΣΥ 

Παναγιώτης Τσαγγάρης -
06.02.2023

Μονόδρομος ο Νίκος για ΔΗΣΥ 

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρία Πολιτικού Γραφείου ΔΗΣΥ – Επικοινωνεί με Αβέρωφ ο Χριστοδουλίδης, βλέπει και Αναστασιάδη

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΑΓΓΑΡΗ - Σε τεράστιο δίλημμα εισήλθε ο Δημοκρατικός Συναγερμός μετά το χθεσινό (5/2) καταστροφικό αποτέλεσμα (26.11%) στον Α’ γύρο των προεδρικών εκλογών, ποσοστό που τον άφησε εκτός του β’ γύρου, κάτι πρωτοφανές για την παράταξη της Δεξιάς. 

Πρόκειται για ένα βασανιστικό δίλημμα, για το οποίο στην Πινδάρου, αρχικά ούτε καν συνυπολόγιζαν και μετέπειτα απεύχονταν, αφού πλέον μέσα σε λίγα μόλις 24ώρα θα πρέπει να λάβουν σοβαρές αποφάσεις για τον δεύτερο γύρο των εκλογών ως προς το τι θα πράξουν. 

Οι επιλογές δεν είναι πολλές. Από την μια ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, του οποίου όμως το όχημα είναι το ΑΚΕΛ, και από την άλλη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, τον οποίο μέχρι προχθές η Πινδάρου χαρακτήριζε ως ‘διασπαστή’ και ‘δούρειο ίππο’. 

Υπάρχει και μια τρίτη επιλογή, η οποία ονομάζεται ‘κατά βούληση’. Αν και αυτή η επιλογή φαντάζει ‘βολική’ αφού δεν υποχρεώνει την ηγεσία του ΔΗΣΥ να λάβει συγκεκριμένη θέση, εκτιμάται ότι αυτή είναι εκτός συζήτησης, αφού κόμματα της τάξεως του ΔΗΣΥ, δεν είθισται να συμπεριφέρονται ‘ασπόνδυλα’ παίζοντας κρυφτό πίσω από αποφάσεις τέτοιου είδους. 

Εκ των πραγμάτων η Πινδάρου θα πρέπει να προχωρήσει σε συγκεκριμένη απόφαση, είτε Α. Μαυρογιάννη είτε Ν. Χριστοδουλίδη. 

Αυτό θα είναι και το θέμα της σημερινής (6/2) συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, η οποία προγραμματίστηκε για η ώρα 6 το απόγευμα. 

Μια πρώτη συζήτηση έγινε στην χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό, υπό του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της OffsiteNews, ήταν έξω φρενών και επέρριψε ευθύνες τόσο στον Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και στον Νίκο Χριστοδουλίδη για το αδιέξοδο που έθεσαν και οι δυο τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως πληροφορείται σχετικώς η Offsite News, έχει ξεκάθαρη θέση πως όπως ήρθαν τα πράγματα, η Παράταξη θα πρέπει να στηρίξει ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές και υποσημειώσεις τον Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Από πλευράς ΔΗΣΥ, η ηγεσία –η οποία παρευρέθηκε στην σύσκεψη- ήταν προβληματισμένη και πολύ σκεπτική ως προς το κατά πόσο θα προχωρήσει σε στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν συμφωνεί κατ’ ουδένα λόγο στην στήριξη του Ανδρέα Μαυρογιάννη. Τουναντίον φέρεται να σημείωσε πως θα πρέπει να εξευρεθεί το πλάνο ώστε ο ΔΗΣΥ αφενός να στηρίξει Νίκο Χριστοδουλίδη και αφετέρου ο ΔΗΣΥ να αποτελεί το σημαντικότερο εταίρο της Κυβέρνησης του δεύτερου. Μια παράμετρος, η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις των άλλων κομμάτων που στηρίζουν Ν. Χριστοδουλίδη, τα οποία όμως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν τα δεδομένα όπως θα διαμορφωθούν. 

Άσχετη με όλα αυτά δεν είναι η τοποθέτηση του Νίκου Χριστοδουλίδη ότι ήδη είχε συνομιλήσει με τον Νίκο Αναστασιάδη, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, και ότι θα έχει συνάντηση μαζί του ενώ σημείωσε πως θα επικοινωνήσει και με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, για να διευθετηθεί συνάντηση των δυο. 

Πάντως, οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν το αργότερα έως την ερχόμενη Τετάρτη αφού ο χρόνος είναι ελάχιστος

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, με χθεσινές δηλώσεις του στην OffsiteNews δήλωσε πως τάσσεται υπέρ της θέσης όπως ο ΔΗΣΥ στηρίξει ανεπιφύλακτα τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Home