Μπαίνουν GPS στα υπηρεσιακά οχήματα αξιωματούχων – Τι ζητούν

Μπαίνουν GPS στα υπηρεσιακά οχήματα αξιωματούχων – Τι ζητούν

Κι εκτός ωρών εργασίας η χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων από αξιωματούχους, αλλά με GPS - Ποιους αφορούν οι κανονισμοί

Κανονισμούς οι οποίοι προνοούν τη διεύρυνση της χρήσης υπηρεσιακών οχημάτων από συγκεκριμένους κρατικούς αξιωματούχους εκτός ωρών εργασίας εξέτασε η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σήμερα, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Άγγελο Βότση να ενημερώνει στις δηλώσεις του για τη διαφωνία του Γενικού Ελεγκτή και την άποψή του ότι αν εγκριθεί αυτή η τροποποίηση θα πρέπει να εγκατασταθεί στα οχήματα αυτά GPS.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο κ. Βότσης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίας συζητήθηκε το θέμα των κανονισμών που αφορά τα υπηρεσιακά οχήματα για συγκεκριμένους κρατικούς αξιωματούχους.

Κατά πόσον, είπε, θα υπάρχει η δυνατότητα εκεί που σήμερα για να χρησιμοποιηθούν αυτά τα οχήματα εκτός ωρών εργασίας.

Οι Γενικοί Διευθυντές Υπουργείων, εξήγησε, και κάποιοι άλλοι αξιωματούχοι τώρα πρέπει να πάνε στους χώρους εργασίας τους για να πάρουν τα αυτοκίνητα «με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσλειτουργία όσον αφορά τη χρήση αυτών των οχημάτων σε απογευματινές ώρες, όταν το κράτος ζητά από αυτούς τους αξιωματούχους να τον εκπροσωπήσουν σε διάφορες εκδηλώσεις».

Τέθηκαν διάφορα ερωτήματα, είπε, προσθέτοντας ότι υπήρξε και η άποψη του Γενικού Ελεγκτή, ο οποίος διαφωνεί με αυτή την αλλαγή και ο οποίος θεωρεί ότι αν εγκριθούν οι κανονισμοί θα πρέπει να εγκατασταθεί GPS στα αυτοκίνητα αυτά, ενώ σήμερα απλώς γίνεται καταγραφή των χιλιομέτρων που χρησιμοποιούνται για κάθε μεταφορά.

Η Επιτροπή ενημερώθηκε, θα κάνουμε τις ανάλογες διαβουλεύσεις με τις πολιτικές δυνάμεις μας και θα ξαναμπεί το θέμα για συζήτηση σε άλλη συνεδρία, ανέφερε καταληκτικά ο κ. Βότσης.

Περδίκης: Θεωρούμε ότι είναι σπατάλη, είναι υπερβολή η οποία προκαλεί και το κοινό αίσθημα

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι όσον αφορά τους κανονισμούς για διεύρυνση του δικαιώματος της αποκλειστικής χρήσης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων από κάποιους αξιωματούχους, «εμείς είμαστε από την αρχή ενάντια στη χρήση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων από αξιωματούχους».

«Θεωρούμε ότι είναι σπατάλη, είναι υπερβολή η οποία προκαλεί και το κοινό αίσθημα», είπε, το να έχουν δηλαδή ένας αριθμός από κρατικούς αξιωματούχους και να κυκλοφορούν εκτός των ωρών που προνοεί το σχέδιο υπηρεσίας τους».

Οι κανονισμοί αφορούν τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τους Γενικούς Διευθυντές της Βουλής, των Υπουργείων, των Υφυπουργείων και της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, τον Αρχιπρωτοκολλητή, τον Γενικό Λογιστή, τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Επίτροπο Προεδρίας και τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΚΥΠΕ

Home